Ζήτησε ο Κώστας Αγοραστός από την Ελασσόνα


 

-«Εμείς παρουσιάζουμε ξεκάθαρα στους Θεσσαλούς τις θέσεις μας, δεν αλλάζουμε… ταμπέλα στις εκλογές κατά πως βολεύει την τρόικα για να επιβάλλει χιλιάδες απολύσεις και να περικόψει αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα»

 «Ζητάμε από τους Θεσσαλούς να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ανάχωμα απέναντι στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν η κυβέρνηση και η τρόικα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται χιλιάδες απολύσεις, νέες περικοπές σε αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα καθώς και πρόσθετη περικοπή στις δημόσιες επενδύσεις με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε αναπτυξιακή παρέμβαση και στη Θεσσαλία».

Αυτό τόνισε ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος έτυχε χθες θερμότατης υποδοχής στην Ελασσόνα όπου περιόδευσε την αγορά και τη λαϊκή μαζί με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους (συναντήθηκε και με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Καραγιάννη).

«Ο ενωτικός συνδυασμός μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πήρε το μήνυμα των εκλογών. Ακούσαμε τους πολίτες. Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες, τα «θέλω» των Θεσσαλών, που ζητούν σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τον τόπο μας. Σεβασμό στους αγώνες και στην προσφορά όλων των υποψηφίων. Συνεργασία για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της Θεσσαλίας. Και πάνω από όλα ζητούν έναν Περιφερειάρχη δυναμικό, ασυμβίβαστο, διεκδικητικό. Σ’ όλα αυτά δεσμευόμαστε», ξεκαθάρισε ο κ. Κώστας Αγοραστός

Ο υπ. Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της επαρχίας Ελασσόνας όπως τις είχε παρουσιάσει αναλυτικά στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Μας προσάπτει ο κ. Παπατόλιας ότι δεν έχουμε πρόγραμμα. Και απαντώ ευθέως. Όχι, δεν έχουμε πρόγραμμα που αλλάζει αριθμό σελίδων ανάλογα με την ημέρα και το χώρο που βρίσκεται. Ο κυβερνητικός υποψήφιος τη μία ημέρα ανακοινώνει πρόγραμμα 158 σελίδων, στη συνέχεια 162, μετά 134 και ταυτόχρονα στο internet έχει αναρτήσει 104 σελίδες. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα, αυτό είναι ακορντεόν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Εμείς έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμά μας με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά και τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα. Μετρήσιμα. Όχι στο πόδι, όχι στα λόγια και τα φυλλάδια. Και από την πρώτη στιγμή έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλίας ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση αυτά που μας ανήκουν. Εμείς δεν επιθυμούμε να γίνουμε αρεστοί αλλά χρήσιμοι για τον τόπο μας».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής λέγοντας:

«Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ο κυβερνητικός υποψήφιος διατυμπάνιζε πως οι εκλογές αυτές είναι αποκλειστικά αυτοδιοικητικές. Μας κατηγορούσε ότι βρισκόμασταν σε «λάθος εκλογές». Μετά ήρθε η διακαναλική και τον διέψευσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Άρον-άρον κουβάλησε τον εισηγητή της πρότασης της πολιτικοποίησης των εκλογών, τον κ. Ραγκούση στην ομιλία του στα Τρίκαλα για να μιλήσουν πολιτικά. Τώρα πάλι, μας ξαναλέει ότι στον πρώτο γύρο στείλαμε το μήνυμα και πλέον ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά. Λες και αλλάζουν τα προβλήματα των Θεσσαλών από εβδομάδα σε εβδομάδα…

Βεβαίως, δεν αλλάζουν… ταμπέλα στις εκλογές τυχαία. Το κάνουν κατά πως βολεύει την τρόικα για να επιβάλλει χιλιάδες απολύσεις και να περικόψει αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα.

Θα σας πω ποια είναι η ατζέντα. Ανοίξτε σήμερα της εφημερίδες ακόμη κι εκείνες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Σας διαβάζω χαρακτηριστικά τίτλους: «Αγγίζει το 10% το έλλειμμα», «82.500 απολύσεις», «Η απόκλιση από τους στόχους φέρνει νέα μέτρα».

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Διώτη για αυξήσεις-Ανατιμήσεις σε Αγροτικά Εφόδια
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη Παπατόλια στους εκπροσώπους των ΜΜΕ