ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ


Με κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Ελευθερών Λάρισας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το θέμα που κυριάρχησε στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η κλοπή μετασχηματιστών από κολώνες της ΔΕΗ αλλά και από αντλιοστάσια. Ο πρόεδρος του Τ.Δ. κ. Κώστας Παπακωστούλης μετέφερε την απόγνωση των αγροτών από τη συνεχείς κλοπές που γίνονται στην περιοχή.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα αυτό και να υπάρξει συνέργεια μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και της ΔΕΗ, για το λόγω του ότι οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μίας ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους, καθώς δεν μπορούν να αρδεύσουν τα χωράφια τους. «Χρειάζεται σεβασμός και ενδιαφέρον στα προβλήματα των πολιτών. Ο αγροτικός κόσμος έχει ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας καθώς μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει έχει να αντιμετωπίσει και νέα προβλήματα που στο παρελθόν δεν υπήρχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να επισημανθεί ότι για το ζήτημα αυτό έχει ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να τερματιστεί η ασύστολη κλοπή χαλκού και η παράνομη διοχέτευσή του σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους.

Ακόμη θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση αφορούν προβλήματα στο αρδευτικό δίκτυο, τις απαλλοτριώσεις στην Ε.Ο Λάρισας – Καρδίτσας, η επέκταση της αστικής γραμμής κ.α.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προγράμματα αγωγής υγείας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε σχολεία
Επόμενο άρθρο Στέβια: Χρήσιμες ενημερωτικές πληροφορίες