Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού σε σύσκεψη στο Δαμαδι για λιγνίτες


 «Βάζοντας το Μνημόνιο πάνω από τους Ανθρώπους η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου αποφάσισε να θυσιάσει το φυσικό περιβάλλον στις επαρχίες Ελασσόνας και Τυρνάβου, τις προοπτικές ήπιας – αειφόρου ανάπτυξής τους καθώς και την υγεία και ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Φυσικά, οι επιπτώσεις από την περιβαλλοντική υποβάθμιση προβλέπονται δραματικές για το νομό Λάρισας και συνολικά για την Θεσσαλία.

 Λόγω των δυναμικών παρεμβάσεων στη Βουλή των περισσότερων Λαρισαίων βουλευτών όλων των κομμάτων – αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσω όπως και να υπενθυμίσω ότι κι εγώ ως μέλος του Κοινοβουλίου έχω κάνει όταν χρειάστηκε αποφασιστικές παρεμβάσεις εκεί που έπρεπε-, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από τον αρμόδιο υφυπουργό Ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη ότι η κυβέρνηση βάζει το Μνημόνιο πάνω απ’ όλα: από την ζωή μας, από την υγεία μας, από το μέλλον μας.

Όλες οι πληροφορίες από την Αθήνα συγκλίνουν στο ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Παρά τα όσα υποσχόταν προεκλογικά, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου συμφώνησε να παραχωρήσει σε ιδιώτες και τα λιγνιτικά κοιτάσματα της Ελασσόνας. Απομένει μόνο να προσδιορισθεί ο χρόνος που θα αναλάβουν δράση οι μπουλντόζες. 

Παρά, όμως, τα μισόλογα και τη σκόπιμη ασάφεια των κυβερνητικών παραγόντων, η πραγματικότητα είναι μία και δεν αλλάζει: ο ιδιώτης επενδυτής θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να επενδύσει σε μια περιοχή που η τοπική κοινωνία είναι καθολικά και έντονα αντίθετη στην επένδυσή του. Πολύ περισσότερο που η επένδυση αυτή αφορά την ίδια την ζωή και την υγεία των ανθρώπων.

Ήρθα πρώτος στην περιοχή όταν ανέκυψε το θέμα και σας το δηλώνω και τώρα:

Χρειάζεται αγώνας συντονισμένος, ενωτικός, αποφασιστικός.

Τόσο εδώ στην περιοχή όσο και περισσότερο στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Χρειάζεται να έχετε στο πλευρό σας αιρετούς της αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων που δεν θα είναι το μακρύ χέρι του Μνημονίου αλλά θα αγωνίζονται στο πλευρό σας.

Σας στηρίζω απόλυτα στην απόφασή σας να πάρετε την ζωή σας στα χέρια σας.

Είμαι υπερήφανος που στον αγώνα αυτό είναι μπροστάρηδες οι νέοι του τόπου.

Είμαι δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε.

Δεσμεύομαι να αναλάβω πρωτοβουλίες πάντα σε συνεργασία μαζί σας για το μείζον αυτό θέμα και να είμαι η φωνή σας, η έκφρασή σας ώστε να κάνουμε πράξη την θέλησή σας.

Δεν είστε μόνοι ούτε αδύναμοι.

Είμαστε μαζί. Είμαστε πολλοί.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας.

Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του και το διεκδικεί, βγαίνει πάντοτε νικητής όσο δύσκολος κι αν φαίνεται ο αγώνας.

Το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι διαπραγματεύσιμο ούτε εμπορεύσιμο με κανένα Μνημόνιο και καμία τρόικα».

Προηγούμενο άρθρο Το Κτελ μετακομίζει στις νέες του εγκαταστάσεις στις 10 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού για συνάντηση εργασίας των επικεφαλής των συνδυασμών