ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Τ.Ο.Ε.Β. ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Αυτοψία στα έργα κατασκευής υπόγειων αγωγών στην Κτηματική περιοχή του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου με στόχο να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο. Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης με συνολικό μήκος 7,5 χλμ και προϋπολογισμό 332.000, βρίσκεται σε ποσοστό ολοκλήρωσης 95% και το έργο αναμένεται να περαιωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Έργα όπως αυτό αποτελούν μια ανάσα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, που τα ζητούσε εδώ και αρκετά χρόνια. Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης εξασφαλίζει επάρκεια νερού για 5000 στρέμματα καλλιεργειών και διευκολύνει την καθημερινότητά των αγροτών της περιοχής. Η ολοκλήρωση του έργου επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον, καθώς έχει σαν αποτέλεσμα την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού και την εξοικονόμηση ενέργειας για τον ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι το έργο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και αποτελεί παράδειγμα για την ταχύτητα με την οποία πρέπει να ολοκληρώνονται τα έργα και να αποδίδονται στο κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη η πολιτεία να προστατεύσει τα έργα αυτά από κλοπές καθώς αποτελούν δημόσια περιουσία η οποία πρέπει να περιφρουρηθεί.

Σε δηλώσεις της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Με γνώμονα την ουσιαστική στήριξη της γεωργίας μας προχωρούμε σε συγκεκριμένες δράσεις και μεγάλης σημασίας υποδομές για την παραγωγή με σύγχρονα δίκτυα άρδευσης. Τέτοιο  είναι το έργο της  υπογείωσης των αγωγών άρδευσης της περιοχής του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου για την άρδευση 5.000 περίπου στρεμμάτων, μέσα από το οποίο προωθείται  συνολικά η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Νοιώθουμε την καθημερινή αγωνία  των αγροτών μας και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το εισόδημά τους και να τους ενισχύσουμε. Άλλωστε, βοηθώντας τους αγρότες βοηθάμε συνολικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής μας».

Το έργο κατασκευάζεται στην Κτηματική περιοχή του Τ.Ο.Ε.Β. Μακρυχωρίου και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 7,5 χλμ υπόγειων αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC οι οποίες στη συνέχεια συνδέονται με γεωτρήσεις, αξιοποιημένες ή με υφιστάμενο πρωτεύον δίκτυο με σκοπό την μείωση απώλειας νερού. Η σύμβαση του έργου είναι της τάξης των 144.925,99 €, από πόρους του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και υπεγράφη στις 25/10/2012.

Παρόντες κατά την επίσκεψη στο έργο ήταν, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ  και της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου  κ. Ιωάν. Μπούτος καθώς και μέλη του ΤΟΕΒ Πηνειού,  ο πρόεδρο του Δ.Σ. Τεμπών κ. Στέλιος Σαϊτης, οι αντιδήμαρχοι κ. Μιχ. Καρατέγος και Δημ. Τσέτσιλας, καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Χ. Λυτροκάπη, την  επιβλέπουσα του έργου κ. Αθηνά Σανίδα, και τον κατασκευαστή κ. Δημ. Μπανιώτη.

 

Προηγούμενο άρθρο Χαιρετισμός περιφερειάρχη στην εκδήλωση για την ακρίβεια και τα κόκκινα δάνεια
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ιδιοκτήτριας φαρμακείου στη Λάρισα