«ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»


 Ξεκινούν  στη Λάρισα οι εργασίες του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων» με θέμα «Χρόνια Νόσος και Φροντίδα». Το τριήμερο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», διοργανώνεται από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το 5ο Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, ενώ η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Τρίτη 09 Νοεμβρίου στις 6  το απόγευμα, με ομιλία από την καθηγήτρια του Middlesex University Ρένα Παπαδοπούλου με θέμα «Κουλτούρα – χρόνια νόσος και φροντίδα».

 Στη διοργάνωση αναφέρθηκαν ο επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής Λάρισας Νικ. Σκεντέρης και η καθηγήτρια και διευθύντρια της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Λάρισας Ευαγγελία Κοτρώτσιου τονίζοντας «η τέταρτη χρονιά διεξαγωγής του συνεδρίου στην πόλη μας καταδεικνύει ότι αποτελεί πλέον έναν καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση των επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στα επαγγέλματα φροντίδας και ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με τη φροντίδα υγείας των χρονίως πασχόντων. Γνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις τις φροντίδας είναι ιδιαίτερες, μακροχρόνιες και αποτελούν πρόκληση για όλους όσοι τις παρέχουν αλλά και τις χρειάζονται η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στη φροντίδα των χρονίως πασχόντων».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά και βιωματικά εργαστήρια. Μεταξύ άλλων θα γίνουν αναφορές σε επίκαιρα θέματα όπως «Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο», «Οι αυτοκτονίες στην οικονομική κρίση», «Η ψυχιατρική φροντίδα στην Τρίτη Ηλικία», «Ψυχικοί παράμετροι στη χρόνια νόσο», «Ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων: «Το πέρασμα» από τα συναισθήματα στη δράση». Παράλληλα επιστήμονες υγείας, αλλά και επιστήμονες που ασχολούνται με τη φροντίδα θα παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες με τη μορφή ελεύθερης ή αναρτημένης ανακοίνωσης. Σημειώνεται πως για όλους όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Λάρισας www.teilar.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://asahellas.org/synedrio2010.swf

Προηγούμενο άρθρο Η νεολαία δεν γύρισε την πλάτη της στις πολιτικές εξελίξεις
Επόμενο άρθρο Υποχρεώσεις σιτοπαραγωγών -πληρωμές σε βαμβάκι