Δραστική μείωση των δαπανών και βελτίωση των υπηρεσιών υγείας


 Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ «Aνδρέας Παπανδρέου» Ηλίας Μόσιαλος. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου «στη συνάντησή του με τον διοικητή Ηλία Σκυλλάκο και τον αναπληρωτή διοικητή Λάζαρο Μακρή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Τομέα Υγείας, αλλά και ιδιαίτερα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο κ. Μόσιαλος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, όπως επίσης και για τις προτεραιότητες της διοίκησης και για το σύνολο των ενεργειών που τέθηκαν σε άμεση εφαρμογή, μετά και από τις τελευταίες συναντήσεις της διοίκησης με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο.

 Πρόκειται για ενέργειες και πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά εκκρεμότητες προηγούμενων χρόνων. Επισημάνθηκε επίσης στον κ. Μόσιαλο, ότι εκτός από την υπερεντατική προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων, η διοίκηση εκ των πραγμάτων διαχειρίζεται σχεδόν καθημερινά «κρίσεις» και ιδιαίτερες καταστάσεις, για να υπηρετηθεί η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου ιδρύματος της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη σταθερή προσήλωσή τους στο στόχο για παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, υπό τον συνδυασμό πάντα της χρηστής διοίκησης και δραστικής μείωσης των δαπανών, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης. Μείωση των δαπανών όμως, σημαίνει καταπολέμηση της σπατάλης και των υπερβολικών κερδών των προμηθευτών και σε καμία περίπτωση έκπτωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και το μεγάλο ζητούμενο. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα του «χωροταξικού» διαχωρισμού της Ογκολογικής από την Αιματολογική Κλινική, προτεραιότητα για την οποία ενημερώθηκε σχετικά ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ενώ το ενδιαφέρον του για την παραπάνω εξέλιξη επεσήμανε στη διοίκηση και ο ίδιος ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθρο Άνοιξε τις πύλες του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Πιθανές καθυστερήσεις στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων