20 εκ. ευρώ μέσω JESSICA στη Θεσσαλία


Με το συνολικό ποσό των 258 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν οι περιφέρειες το 2013, μέσω του προγράμματος JESSICA. Mε αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουν σε αναπτυξιακά έργα, όπως αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών, έργα βασικής υποδομής, δίκτυα ενέργειας και έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Σύμφωνα με την κατανομή στην περιφέρεια Θεσσαλίας θα καταβληθούν 20 εκατ. ευρώ για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι υπουργοί υπουργών Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, με κοινή απόφασή τους, όρισαν το νέο Επενδυτικό Συμβούλιο που θα προχωρήσει στην επιλογή των έργων, που θα χρηματοδοτηθούν.

Πρόεδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου JESSICA ορίστηκε ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας και μέλη ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Φώτης Προβατάς ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ο διευθυντής της ΓΑΙΑΟΣΕ Παύλος Χειμωνιάδης και ο προϊστάμενος Μονάδας Α’ ΕΥΣΕΕΠ Ιωάννης Λυπιρίδης.

THESALIANEWS.GR

Προηγούμενο άρθρο ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου κ. Σιουζουλή