Ειδήσεις

Μάξιμος: Δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ


«Θεωρώ χρέος όλων μας στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, τον πρώτο σταυρό να τον δώσουμε στον συντοπίτη μας, τον Γιώργο Μπλιούμη. Εγώ θα το κάνω με την καρδιά μου, γιατί πέραν όλων όσων μνημόνευσα, είναι από αυτούς που εκφράζουν τις σταθερές αξίες της Νέας Δημοκρατίας, την αγάπη στην πατρίδα, τον σεβασμό στην ορθόδοξη παράδοση, την πίστη στην οικογένεια. Αξίες που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους που με συνέπεια θα τις υπηρετήσουν». Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Μπλιούμη στην Ελασσόνα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν μου τηλεφώνησε ο Αρχηγός, ακύρωσα προγραμματισμένη επίσκεψη που είχα σε χωριά της Ελασσόνας, προκειμένου να είμαι μαζί σας απόψε, γιατί θεωρώ ιδιαίτερη τιμή και για τη ΝΔ και για τον τόπο μας τη συμμετοχή του Επίτιμου Αρχηγού Αεροπορίας στο ευρωψηφοδέλτιο της παράταξής μας. Συνιστά αναγνώριση για τη διαδρομή του, η επιλογή του από τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο και πιστεύω ότι θα επιβραβευτεί από όλες και όλους, όχι μόνο στην Ελασσόνα, όχι μόνο στη Λάρισα, όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά σε όλη την επικράτεια».

 

Ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «αυτές τις ώρες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη Γαλλία με αφορμή τα 80 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία, που ήταν η αρχή του τέλους των δυνάμεων του άξονα και της νίκης των συμμαχικών δυνάμεων στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά την παρουσία του στη Γαλλία επισκέφθηκε και τον χώρο που ναυπηγούνται, που “χτίζονται“ οι Belharra. Ο Αρχηγός υποδέχθηκε τα Rafale. Η χώρα ενισχύει την αμυντική της ικανότητα, την αποτρεπτική της δύναμη έναντι του εξ ανατολών κινδύνου. Τα λέω όλα αυτά γιατί η Ελλάδα αιμορραγεί οικονομικά για να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, για να μπορεί να υπερασπίζεται τον ουρανό, τη θάλασσα, το έδαφός της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την εθνική της ανεξαρτησία. Και η Ευρώπη, η οποία έχει κοινό νόμισμα, έχει κοινή αγροτική πολιτική, εξακολουθεί όμως να είναι μια ατελής Ένωση, όσο δεν έχει αμυντικό βραχίονα και κοινή εξωτερική πολιτική. Αυτά είναι τα 2 κεντρικά ζητούμενα, τα οποία συνειδητοποιούν πια όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα οποία στη νέα ευρωβουλή, στη νέα περίοδο που ξεκινά μετά τις ευρωεκλογές, μπαίνουν στο τραπέζι της Ευρώπης για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Εκεί, λοιπόν, χρειαζόμαστε ανθρώπους που γνωρίζουν αυτά τα θέματα, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση της πατρίδος, όχι απλά ανθρώπους που διατυπώνουν γνώμη, αλλά ανθρώπους που γνωρίζουν. Και ο Γιώργος Μπλιούμης είναι από αυτούς, γι αυτό και αξίζει την ψήφο όλων μας».

 

Αντιπολίτευση σαπουνόπερας…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας «ξέρετε ότι δεν είμαι από αυτούς που μασούν τα λόγια τους, ούτε κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο και ακούω και από φίλους μου που μου λένε: “Μάξιμε δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση, θα στείλουμε μήνυμα στις εκλογές” γιατί ενοχλήθηκαν για το γάμο των ομοφυλόφιλων -όπως κι εγώ- γιατί ενοχλήθηκαν για τις αποζημιώσεις στον Daniel -για κάποιους υπήρχαν αστοχίες και αδικίες, όπως τις εκλαμβάνουν-, γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε κραυγαλέα λάθη στις ενισχύσεις που δόθηκαν εσχάτως. Εγώ θέλω να είμαστε ξηγημένοι. Τα κατανοώ όλα αυτά, αλλά “τζάμπα μήνυμα” δεν υπάρχει. Έχουμε μια αντιπολίτευση, την αξιωματική, που έχει δώσει διαστάσεις σαπουνόπερας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα ζούμε -ποιος θα τα φανταζόταν πριν κάποια χρόνια(!)- αλλά και η ελάσσων αντιπολίτευση δεν αρθρώνουν απέναντι στο κυβερνητικό πρόγραμμα μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Την επομένη των εκλογών, λοιπόν, εάν η ΝΔ δεν έχει πετύχει τον στόχο του 33% που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός, -γιατί συγκρίνουμε ομοιογενή πράγματα, ευρωεκλογές με ευρωεκλογές- εάν περάσουμε κάτω από αυτό τον πήχη, βεβαίως δεν θα πέσει η κυβέρνηση. Η ΝΔ θα εξακολουθεί να έχει 158 βουλευτές, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι με την αντιπολίτευση να θέτει συνεχώς ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, πλήττεται διεθνώς η εικόνα της χώρας και το επενδυτικό περιβάλλον που είναι καθοριστικό. Οι άνθρωποι της οικονομίας το ξέρουν καλύτερα από όλους μας. Πλήττεται το επενδυτικό περιβάλλον και αυτό έχει επιδράσεις στην οικονομία. Η χώρα κατάφερε μετά από την υπερδεκαετή κρίση, στα 5 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, να έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από όλη την Ευρώπη, να μειώσει την ανεργία, να μπορεί να δώσει αυξήσεις στους συνταξιούχους, στον κατώτατο μισθό, στους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι κρίμα, λοιπόν, να μπούμε σε περιπέτεια με μια ψήφο δυσαρέσκειας που θεωρούμε ότι δεν έχει κόστος. Γι’ αυτό και σας καλώ όλους να ψηφίσουμε το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, τη ΝΔ».

 

Προηγούμενο άρθρο Περιβαλλοντική δράση ενημέρωσης με θέμα την ανακύκλωση υλικών
Επόμενο άρθρο Σε ετοιμότητα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες για τον καύσωνα - Οδηγίες προφύλαξης και προστασίας από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες