Ειδήσεις
Tags |

Καμία παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου


Η Δημοτική Αρχή Λάρισας του κ. Μαμάκου συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους της πόλης. Φέρνει για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο(16/05) το θέμα του οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση του νέου κτιρίου του ΕΚΝΛ . Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τροποποιεί το αρχικό κείμενο τη αίτησης μειώνοντας το χρόνο παραχώρησης και προσθέτοντας την  διατύπωση πως δεν δοθεί από την ίδια (Δημοτική Αρχή) για εκμίσθωση σε ιδιώτη .

Ότι κι αν λέει τίποτα δεν αλλάζει από το αντιλαϊκό περιεχόμενο της ενέργειας αυτής όπως αναδείχθηκε από τις καταγγελίες του ΕΚΝΛ σε σχέση με τον σχεδιασμό που έχει για την εμπορευματική αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως ούτε σε αυτό το κείμενο δεν δεσμεύεται ρητά πως δεν θα επιβάλει η ίδια αντίτιμο(χαράτσι) στην λειτουργία του ως χώρου στάθμευσης.

Όλα όσα αναφέρονται στο συμπληρωματικό κείμενο της συγκεκριμένης αίτησης, όπως η μειωμένη διάρκεια παραχώρησης, είναι προσπάθεια εφησυχασμού απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση. Πιστεύουν πως έτσι θα κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους της πόλης για να τους πείσουν για τις δήθεν «αγαθές προθέσεις» τους για το συγκεκριμένο οικόπεδο-φιλέτο που θέλουν «να βάλουν στο χέρι».  .  Γιατί ανεξάρτητα από την διάρκεια της παραχώρησης σε κάθε περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για τα σχέδιά που έχουν  : δηλαδή για τις νέες μπίζνες πατώντας πάνω στο πρόβλημα των πολιτών με την στάθμευση που όμως οι ίδιοι όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή δημιούργησαν . Και το κυριότερο είναι πως έτσι μπαίνει ταφόπλακα κυριολεκτικά  στην προοπτική ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου κτιρίου για το ΕΚΝΛ και Σωματεία του που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, όπως και στην ανάγκη πλήρους αποκάλυψης ενός σημαντικού μνημείου της πόλης όπως το Β΄Αρχαίο Θέατρο .

Γι΄αυτό  φυσικά η Δημοτική Αρχή του κ.Μαμάκου εξακολουθεί να μην λέει κουβέντα για όλα αυτά που αφορούν το συγκεκριμένο οικόπεδο. Με την στάση της αποδεικνύει για άλλη μια φορά  τον αντιλαϊκό προσανατολισμό  της  καθώς καμία σχέση δεν έχει η πολιτική της με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Απαιτούμε  ξανά να σταματήσουν τα παιχνίδια της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα αυτό που αυξάνουν την πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους . Να σταματήσει τώρα κάθε ενέργειά της  για την εμπορευματική-επιχειρηματική αξιοποίηση ως χώρου στάθμευσης του οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση του νέου κτιρίου του ΕΚΝΛ. Να ανακληθεί άμεσα η σχετική  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Αυτή είναι η μόνη «προσαρμογή» την οποία επιδέχεται. Καμία απόφαση παραχώρησης από την Διοίκηση της ΔΥΠΑ να μην υπάρξει.  Δεν τσιφλίκι τους αλλά περιουσία των εργαζομένων και του λαού της πόλης!

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Γεώργιος Ναπ. Ρούντας με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση στη μνήμη εκτελεσθέντων πατριωτών στον Δοξαρά