Ειδήσεις

Γεώργιος Ναπ. Ρούντας: Τιμή Ἁγίου μίμησις Ἁγίου


Σήμερα η Λάρισα ολόκληρη πάλλεται από την μεγάλη χαρά της εορτής του μεγάλου πολιούχου Αγίου της, του Αγίου Αχιλλίου αλλά και από την Αναστάσιμη χαρά των ημερών αυτών!

Είναι ευκαιρία διπλή να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να αφήσουμε αυτήν τη χαρά να μας γεμίσει ελπίδα, όραμα, δύναμη και φως αλλά και να μας αλλάξει προς το Καλό και Αγαθό!

Είναι ευκαιρία να συλλογιστούμε τον ευγενή και ηρωικό πνευματικό αγώνα του Αγίου Αχιλλίου τον οποίο κατέβαλε με την Βοήθεια Του Θεού, σε όλη την διάρκεια της επιγείου ζωής του κατά των ανθρωπίνων παθών, ώστε να φθάσει στην κατά Χάριν Θέωση, η οποία είναι ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου.

Οι αρετές και τα θεία χαρίσματα του Αγίου Αχιλλίου είναι έμπρακτη απόδειξη, ότι Ο Θεός τιμά τους ταπεινούς αλλά και ηρωικούς αγωνιστές Του, οι οποίοι όντως πιστεύουν σε Εκείνον, προσφέροντάς τους την προοπτική Της Ανάστασης!

Αυτό είναι ένα μοναδικό και διαχρονικό παράδειγμα προς μίμηση για κάθε άνθρωπο στον κόσμο, ειδικά στην σύγχρονη εποχή της σύγχυσης, των αδιεξόδων και των κρίσεων.

Ας τιμήσουμε και εμείς τον μεγάλο Άγιο και πολιούχο της Λαρίσης, Άγιο Αχίλλιο, μιμούμενοι το παράδειγμα της ζωής του!

Αυτό το παράδειγμα θα μας δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα αλλά και θα μας οδηγήσει στην Αγιότητα και στην Ανάσταση!

Εύχομαι από την καρδιά μου έτη πολλά, ευλογημένα, Αναστάσιμα και γεμάτα Χάρη με τις πρεσβείες του Αγίου Αχιλλίου σε όλες τις Λαρισαίες και σε όλους τους Λαρισαίους!

 

 

Γεώργιος Ναπ. Ρούντας

Αντιπρόεδρος Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ

Βουλευτής Λάρισας

 

Προηγούμενο άρθρο Γιορτάστηκε ο Άγιος Αχίλλειος σε Ιερούς Ναούς του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ο παγκόσμιος πολιτισμός βάλλεται από τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας