Ειδήσεις

Με επιτυχία η διεξαγωγή της άσκησης προσομοίωσης σεισμού στον Μύλο του Παππά από τον Δήμο Λαρισαίων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας και προσομοίωσης διαχείρισης της κατάστασης σε περίπτωση σεισμού του Δήμου Λαρισαίων, στον Μύλο του Παππά. «Με τη διενέργεια ασκήσεων προσομοίωσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούμε να διαπιστώνουμε τον βαθμό ετοιμότητας, συντονισμού των υπηρεσιών, αλλά και να γνωρίζουμε το πώς πρέπει να κινηθούμε σε περίπτωση που χρειαστεί -κάτι που φυσικά απευχόμαστε. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τη δημιουργία μιας πόλης ανθεκτικής, ασφαλούς και ενός Δήμου που μπορεί να ανταποκριθεί και να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Ο κ. Μαμάκος μετέβη στον Μύλο του Παππά, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή της άσκησης, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ. Χρήστος Τερζούδης, Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης και Τουρισμού & Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι η άσκηση προσομοίωσης σεισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προετοιμασίας του Δήμου Λαρισαίων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στην περιοχή του Αμπελώνα στον Δήμο Τυρνάβου, η οποία και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Λάρισας, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, τραυματισμοί και εγκλωβισμός επισκεπτών, καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς, στο κτίριο του Μύλου του Παππά, όπου λειτουργούν διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν: εκκένωση των λειτουργικών χώρων του Μύλου του Παππά, αποκλεισμός των περιμετρικών οδών από την Αστυνομία με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας, στήσιμο τέντας από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη μεταφορά τραυματιών και παροχή πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό, επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς, καθώς και τον απεγκλωβισμό ατόμων, επιχείρηση της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμόσοβαρά τραυματισμένου ατόμου, καθώς και μεταφορά του στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Λάρισας (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) και ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός, η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ) και από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας, η Διεύθυνση Πρασίνου και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινές αγορές και δράσεις στο Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Στο Δήμο Τεμπών Λάρισας, ξεκινά το πρόγραμμα για τη συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων