Ειδήσεις

2η Διακρατική Συνάντηση URBACTIV «S.M.ALL» στην Πορτογαλία


Στην πόλη Braga της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου η δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου «S.M.ALL – Sharing urban solutions towards Sustainable Mobility for ALL» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του δικτύου και συγκεκριμένα της Ferrara (Ιταλία – Επικεφαλής Εταίρος), του Quadrilatero (Πορτογαλία), της Κομοτηνής, της Σόφιας (Βουλγαρία), του Druskininkai (Λιθουανία), του Στρασβούργου (Γαλλία), του Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και της SkofjaLoka (Σλοβενία).

Ο Δήμος Λαρισαίων εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Ευάγγελο Παπαλέξη, ο οποίος τόνισε τους στόχους του Δήμου αναφορικά με την εφαρμογή μέτρων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας οι οποίοι εναρμονίζονται με τους στόχους του έργου και αποτελούν κρίσιμο ζήτημα για το μετασχηματισμό των αστικών περιοχών σε βιώσιμες πόλεις για όλους.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης διακρατικής συνάντησης, τα μέλη του δικτύου εξοικειώθηκαν με τοπικές βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Ειδικότερα, εξετάστηκαν καλές πρακτικές για τη μετάβαση των παιδιών στο σχολείο, δίχως την ανάγκη χρήσης μέσων μεταφοράς.

Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, οι εταίροι μέσω συμμετοχικών διαδικασιών, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά εργαλεία και τεχνικές του προγράμματος URBACT, εξέτασαν τα επόμενα βήματα και τη μεθοδολογία υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, στόχος του οποίου θα είναι η μείωση των ανισοτήτων και η βελτίωση των ευκαιριών για όλους τους πολίτες στις βασικές καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων συζήτησαν τις ακόλουθες συνέργειες στο πλαίσιο του δικτύου και αποφάσισαν από κοινού το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων. Η επόμενη συνάντηση του δικτύου θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή τον Ιούνιο του 2024.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: euprojects@larissa.gov.gr (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαβούλευση για το μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλίας ξεκινά η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Κανονικά οι ταφές τις Κυριακές στα Κοιμητήρια της Λάρισας, με παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου