Ειδήσεις

Στοχευμένη φροντίδα προς τα μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – Στο Δημοτικό Πολυιατρείο ο Δήμαρχος Λαρισαίων


«Πρώτιστο και κύριο μέλημά μας είναι η φροντίδα προς τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Η λειτουργία του Παιδιατρικού Ιατρείου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την Υγεία, στο πλαίσιο της συνολικής Κοινωνικής Πολιτικής που θέλουμε να εφαρμόσουμε», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψή του στο Δημοτικό Πολυιατρείο και το Παιδιατρικό Ιατρείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικές ημέρες.

Ο κ. Μαμάκος είχε συνάντηση με την παιδίατρο, κ.Ελένη Παπαδημητρίου, και στελέχη της Υπηρεσίας. «Το Παιδιατρικό Ιατρείο παρέχει δωρεάν ιατρική φροντίδα στα παιδιά των οικογενειών συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και πλήττονται οικονομικά. Χρειάζονται τον Δήμο συμπαραστάτη, απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν -και σε αυτή την ανάγκη ανταποκρινόμαστε. Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε να μπορέσουμε, το επόμενο διάστημα, να παρέχουμε υπηρεσίες και από άλλες ιατρικές ειδικότητες, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν με πιο ολιστικό τρόπο οι ανάγκες Υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ευχαριστώ θερμά την κ.Παπαδημητρίου για την ιδιαίτερα κομβική συνδρομή της στο έργο μας», τονίζει ο κ.Μαμάκος. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ.Παναγιώτης Δαλαμπύρας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, κ.Θεόδωρος Κυρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει και με συμπολίτες της τρίτης ηλικίας, καθώς το Δημοτικό Πολυιατρείο -και το Παιδιατρικό Ιατρείο- λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιατρικές υπηρεσίες Υγείας παρέχονται σε ανασφάλιστους και μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ενισχυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και με άλλες ιατρικές ειδικότητες, καθώς και από άλλα επιστημονικά πεδία, όπως ψυχολόγοι, διατροφολόγοι, φυσικοθεραπευτές, ώστε να παρέχεται ένα ολιστικό πλαίσιο φροντίδας για την Υγεία.

Το Παιδιατρικό Ιατρείο λειτουργεί υπό την ευθύνη του Τμήματος Υγείας και Πρόληψης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, στο Δημοτικό Πολυϊατρείο (Ηρ.Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου 119), κατά τις εξής ημέρες και ώρες: Δευτέρα 12:00-14:00, Πέμπτη 11:00-13:00 και Παρασκευή 11:00-13:00. Για πληροφορίες και ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2410.233.430.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου στο Fashion City Outlet από το βιβλιοπωλείο Nakas Book House
Επόμενο άρθρο Στο Αρχαίο Θέατρο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα ο Δήμος Λαρισαίων - Την Κυριακή, 21 Απριλίου, η λαμπαδηδρομία και η τελετή