Ειδήσεις

Διον. Σταμενίτης: Κανονικά η καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης στη Θεσσαλία, ανεξαρτήτως παραγωγής λόγω daniel


Θέματα που απασχολούν τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας, την επόμενη μέρα των πλημμυρών συζητήθηκαν στη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με τη διοίκηση της ΕΘΕΑΣ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ οι συνεταιριστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη δέσμευση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη ότι «θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, τόσο στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, όσο και στα οικολογικά σχήματα».

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ενιπέας Φαρσάλων και μέλος της διοίκησης της ΕΘΕΑΣ Θανάσης Καραΐσκος έθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου επιτακτικά το ζήτημα καταβολής των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε όλα τα προϊόντα της Θεσσαλίας, ανεξαρτήτως παραγωγής, καθώς αυτή σε ορισμένες περιοχές -λόγω Daniel- είναι μειωμένη σε σχέση με το καθοριζόμενο πλαφόν.Ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης διαβεβαίωσε τονΦαρσαλινό συνεταιριστή ότι «οι συνδεδεμένες θα καταβληθούν κανονικά σε όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως κιλών».

Ο Θ. Καραΐσκος έθεσε ακόμη το ζήτημα των πλημμυρισμένων μη καλλιεργήσιμων χωραφιών, που βρίσκονται εκτός της λίμνης Κάρλας, ζητώντας διευκρινίσεις για την καταβολή αποζημίωσης και σε αυτούς τους παραγωγούς, λόγω απώλειας εισοδήματος. Το ΥΠΑΑΤ παρέπεμψε το θέμα στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, τον οποίο η ΕΘΕΑΣ θα επιδιώξει να συναντηθεί μαζί του, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακόμη στην συνάντηση των δύο πλευρών τονίστηκε η αναγκαιότητα οι παραγωγοί να δηλώσουν όλα τα καλλιεργούμενα χωράφια, ακόμη κι αυτά που χάθηκαν ή καταστράφηκαν στο ΟΣΔΕ.

Επιπλέον ο Θανάσης Καραΐσκος έθεσε ζήτημα αντιπροσώπευσης των βαμβακοπαραγωγών στη ΔιεπαγγελματικήΟργάνωση Βάμβακος, καθώς αυτή έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, δεν εκπροσωπεί δίκαια το σύνολο των παραγωγών βαμβακιού της χώρας. «Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος συμμετοχής Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών στη ΔΟΒ και να αποκτήσουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεστε όλοι οι βαμβακοπαραγωγοί, πόσο μάλιστα όταν συνεισφέρουν υποχρεωτικά μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ στην Οργάνωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Φαρσαλινός συνεταιριστής ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την καθυστέρηση στον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, ελλείψει προσωπικού, ζητώντας την ενίσχυση της Επιχείρησης με επιπλέον εποχικό προσωπικό, πριν κορυφωθούν τα ποτίσματα στον θεσσαλικό κάμπο.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ τον φίλο Αλέκο Χονδρονάσιο
Επόμενο άρθρο Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 1η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων