Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Τ.Ε Λάρισας του ΚΚΕ για τα εκκαθαριστικά στους πλημμυροπαθείς του άδικου φόρου ΕΝΦΙΑ


Την ίδια ώρα που εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες στην Λάρισα παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, που οι πλημμυροπαθείς συνεχίζουν να βιώνουν την απουσία του κρατικού μηχανισμού, την εγκατάλειψη, την ανοργανωσιά και την αδιαφορία, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δέχονται τα ….μπιλιετάκια – τα εκατοντάδες εκκαθαριστικά του άδικου φόρου ΕΝΦΙΑ!

Είναι μάλλον η επιβράβευσή τους από την κυβέρνηση που πανηγυρίζει για τους ρυθμούς ανάπτυξης, που πρακτικά για τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών στη Λάρισα και στην περιοχή της Θεσσαλίας σημαίνουν ακόμη ένα χαράτσι.

Η οργή ξεχειλίζει ακριβώς γιατί από τη μια χτυπάει κόκκινο η αδιαφορία των κυβερνόντων σε όλα τα επίπεδα κι από την άλλη περισσεύει η κοροϊδία, η υποσχεσιολογία του ….επιτελικού κράτους.

Αυτού του κράτους που την ίδια ώρα  δίνει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο( μη καταβολή του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας ,φοροαπαλλαγές για εφοπλιστές και στρατηγικούς επενδυτές), υλοποιεί χρηματοδοτώντας μια σειρά από έργα με κριτήριο τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών συμφερόντων και σχεδιασμών στην περιοχή.

Είναι αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση, περιφερειακές – τοπικές αρχές  που την ίδια στιγμή μας λένε να δούμε την πλημμύρα και την καταστροφή σαν ευκαιρία!!!

Η Τ.Ε Λάρισας του ΚΚΕ καλεί  τους κατοίκους να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους συνεχίζοντας να διεκδικούν  100% αποζημίωση για τις καταστροφές, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , πλήρη αποκατάσταση της περιουσίας.

Η πείρα που συγκεντρώνεται όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώνει ότι μόνο αποκούμπι, μόνη ασφαλιστική δικλείδα απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη για τις ζωές μας κατάσταση, είναι η ένταση και κλιμάκωση των αγώνων μας, η διεκδίκηση άμεσων και πιο ολοκληρωμένων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Η Κομματική οργάνωση Λάρισας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πλημμυροπαθείς να στηρίζει τον αγώνα και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Λάρισα 9 Απρίλη 2024

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκε το πρόγραμμα 42 εκατ. ευρώ για τις παρακάρλιες περιοχές
Επόμενο άρθρο Ο Θανάσης Νασιακόπουλος για τον αδόκητο θάνατο του Αλέκου Χονδρονάσιου