Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Ανεπιθύμητος ο υπουργός υγείας στην πόλη μας!


Η παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη πόλη μας μόνο πρόκληση αποτελεί. Πρόκληση για τους εργαζόμενους, για τον λαό της πόλης μας που πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για την περίθαλψή του! Αποτελεί συγχρόνως πρόκληση για τους εργαζομένους Συμβασιούχους που διεκδικούν την εργασία τους!

Με απύθμενο θράσος ο υπουργός Υγείας, έρχεται στην Λάρισα για να διαφημίσει την υπογραφή συμβάσεων για έργα στα νοσοκομεία της πόλης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την νέα δηλαδή δανειακή σύμβαση του υπερμνημονίου με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που φορτώνει νέα δεινά και χρέη στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια στιγμή στην πόλη μας είμαστε αντιμέτωποι με τα δύο Νοσοκομεία να «νοσούν» από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες.

Ο υπουργός υγείας έρχεται να παραπλανήσει τον λαό της Λάρισας, τον οποίον ήδη επιδιώκει εκβιαστικά και μέσω της απογευματινής επί πληρωμή λειτουργίας των χειρουργείων να καταστήσει «πελάτη», όταν έχει την ατυχία να βρεθεί στην δεινή θέση του αρρώστου.

Με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον υπουργό υγείας, προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, επιδιώκοντας να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη να συντηρεί και να χρηματοδοτεί δημόσιες μονάδες Υγείας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την υγεία του λαού στα χέρια των γερακιών της υγείας, δε θα περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές.

Το φακελάκι νόμιμο ή παράνομο δεν είναι επιλογή! Είναι εκβιασμός!

Δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητος στη πόλη της Λάρισας, που ο λαός της εδώ και 7 μήνες συνεχίζει να ζει στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια, χωρίς μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των Δήμων. Και αυτό γιατί αποβλέπουν και ελπίζουν στο να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε!

Δε κάνουμε βήμα πίσω και  απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

Προηγούμενο άρθρο Η Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου της Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ποίησης
Επόμενο άρθρο Αμέσως μετά το Πάσχα οι μόνιμες αποκαταστάσεις των υδατορεμάτων της Θεσσαλίας