Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο πανευρωπαϊκός αγροτικός ξεσηκωμός ενδεικτικός του χάσματος ευρωπαϊκής ελίτ και Ευρωπαίων πολιτών


«Ο πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών δείχνει την τεράστια απόσταση που χωρίζει πια, μια απρόσωπη αλλά παχυλά αμειβόμενοι ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, την ευρωπαϊκή ελίτ, από τους Ευρωπαίους πολίτες και τις ανάγκες τους και μεταξύ αυτών και τους αγρότες μας. Μην εκπλαγούμε αν στις επικείμενες ευρωεκλογές δούμε συμπεριφορές που θα ξενίσουν, προς αντισυστημικές ή ακόμη και ακραίες επιλογές. Θα είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας που κρούει έναν κώδωνα κινδύνου». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση μνήμης του Μαρίνου Αντύπα στο Ομόλιο Λάρισας, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

 

Να μην βουλιάξουμε στη μιζέρια!

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «τιμούμε και φέτος τη μνήμη του οραματιστή, του φλογερού κήρυκα του αγροτικού ξεσηκωμού, του Μαρίνου Αντύπα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της σεμνής εκδήλωσης, που μας θυμίζει τις αξίες για τις οποίες θυσιάστηκε ο Μαρίνος Αντύπας. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιείται στη σκιά δυο σημαντικών γεγονότων. Το πρώτο γεγονός είναι οι πρωτόγνωρες καταστροφές, οι πλημμύρες που μας βρήκαν στον θεσσαλικό κάμπο. Οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές και νομίζω ότι το στοίχημα που έχουμε είναι σε 10 χρόνια από σήμερα αυτή η καταστροφή να έχει μετουσιωθεί σε μια δημιουργική έκρηξη, σε μια εκτίναξη του ελατηρίου προς τα πάνω, έτσι ώστε όλοι οι δείκτες να δείχνουν ότι η Θεσσαλία είναι μια ευημερούσα περιφέρεια και όχι να βουλιάξουμε στο τέλμα της μιζέριας και της εγκατάλειψης. Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού, θα είναι και ο Δήμαρχος Αγιάς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των αγροτών μας στο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόταση της ολλανδικής εταιρείας για την επούλωση των πληγών, την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, αλλά και για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Πρόταση όχι μόνο για να ορθοποδήσει η Θεσσαλία, αλλά για να καταστεί η πρωτογενής παραγωγή στον θεσσαλικό κάμπο και πάλι πρωτοπόρος δύναμη, ατμομηχανή ανάπτυξης».

 

Εκτέθηκε η Ελλάδα στην Ευρωβουλή

Συνεχίζοντας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η δεύτερη συγκυρία του φετινού εορτασμού είναι ο πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν περιορίστηκαν στη χώρα μας, αλλά είδαμε τρακτέρ πλέον στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην καρδιά της Ευρώπης, έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκεί όπου λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή όλων μας και κυρίως των αγροτών μας. Γιατί η ΚΑΠ είναι η παλαιότερη ευρωπαϊκή πολιτική. Τα πρώτα χρόνια ο μισός προϋπολογισμός της ΕΕ, ίσως δεν είναι γνωστό, κατευθύνονταν  για τους αγρότες μας. Οι βόρειες χώρες πιέζουν όλα αυτά τα χρόνια, έχουν περισταλεί τα κονδύλια, είναι στο 30%, αλλά πάλι είναι ένα σημαντικό νούμερο». Αφού ερμήνευσε τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του χάσματος μεταξύ ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και αγροτών, ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «έχουμε μια ευθύνη και εμείς ως ψηφοφόροι. Σε όλα τα πολιτικά κόμματα, σε όλες τις πολιτικές ομάδες υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διακατέχονται από οράματα και αξίες, όπως ο Μαρίνος Αντύπας. Δυστυχώς, τα κόμματα πολλές φορές συμπεριλαμβάνουν στους συνδυασμούς τους, με μόνο κριτήριο την αναγνωρισιμότητα, ανθρώπους που προέρχονται από το lifestyle, από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του θεάματος γενικότερα. Και δεν είναι οι καταλληλότεροι, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια να εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Και στην προηγούμενη θητεία, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η εκπροσώπηση της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Σε μεγάλο βαθμό εκτέθηκε η Ελλάδα, γιατί κάποιοι βλέπουν τη θητεία τους στην ευρωβουλή ως “παρατεταμένες διακοπές” ή και ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό. Ας προσέχουμε και εμείς με την ψήφο μας τις επιλογές που κάνουμε. Σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν και τις γνώσεις και πιστεύουν σε αξίες, όπως και το τιμώμενο σήμερα πρόσωπο, ο Μαρίνος Αντύπας. Τέτοιους ανθρώπους, λοιπόν, ας επιλέγουμε και εμείς και τις αξίες που υπερασπίστηκε με το αίμα του ο Μαρίνος Αντύπας ας υπηρετούμε όλοι όσοι διακονούμε τον δημόσιο βίο».

 

Προηγούμενο άρθρο Ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του υδατικού
Επόμενο άρθρο Έργα Αποκατάστασης στη Θεσσαλία: Περιοδεία του Ν. Ταχιάου στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων