Ειδήσεις

Στην κατάρτιση Μητρώου Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων προχωράει η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Εθελοντισμού, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, η πρωτοβουλία αφορά στην καταγραφή των φορέων, που τα μέλη τους ενεργοποιούνται σε εθελοντική βάση για την προσφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία αλλά και των ατόμων που θέλουν να ενεργοποιηθούν και αναζητούν τον τρόπο.

Στόχος του Μητρώου θα είναι ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκομένων, η διασύνδεσή τους και η οργανωμένη κινητοποίηση, ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες, σε περιόδους κρίσεων.

Ειδικότερα, το Τμήμα του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υλοποιούν  την πρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση των εθελοντικών οργανώσεων, σωματείων, συλλόγων, σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Μητρώο Εθελοντών καταρτίζεται ώστε να αποτελέσει έναν μόνιμο μηχανισμό, που θα συμβάλει, μέσα από την υλοποίηση δράσεων καλλιέργειας δεξιοτήτων, διαλειτουργικότητας, αλληλεγγύης και εξωστρέφειας, στην προαγωγή του εθελοντισμού και την ενδυνάμωση του κοινωνικού του αποτυπώματος στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο αυτό το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης ξεκίνησε ήδη μια πρώτη καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως, η πολιτική προστασία, το περιβάλλον, ο κοινωνικός τομέας, η καθαριότητα, το πράσινο, ο πολιτισμός κ.α.

Μέσω της καταγραφής των εθελοντικών οργανώσεων θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της μεταξύ τους δικτύωσης και επικοινωνίας για μελλοντικές κοινές δράσεις αλλά και για την ένταξη των μελών τους σε προγράμματα εκπαίδευσης.

Για τον λόγο αυτό, από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης συντάχθηκε ερωτηματολόγιο το οποίο έχει ήδη αποσταλεί σε εθελοντικές οργανώσεις και καλούνται οι φορείς που το έχουν λάβει να το συμπληρώσουν και να το υποβάλουν το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου.

Για τον ίδιο λόγο καλούνται εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και μεμονομένα άτομα – εθελοντές που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί και επιθυμούν να ενταχθούν σε κάποιο φορέα – σύλλογο και να προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους, να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΠεΠΚΕ www.thess-entaxis.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα και email:

  • 2413506273, 2413506190

dkm01@thessaly.gov.gr

dkm02@thessaly.gov.gr

Γιατί στον εθελοντισμό χρειάζονται όλοι, δεν περισσεύει κανείς!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στον Περιφερειάρχη ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ
Επόμενο άρθρο Στον Περιφερειάρχη ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας