Ειδήσεις

Η συμβολή της Αγρότισσας γυναίκας στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Η Διαχρονική συμβολή της Αγρότισσας Γυναίκας στην Ανάπτυξη της Θεσσαλίας»  που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 6 Μαρτίου.  Η Ημερίδα διεξήχθη  με  πρωτοβουλία  της περιφέρειας  Θεσσαλίας και του τμήματος «Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας»  του Πανεπιστημίου   στο Αμφιθέατρο  «ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ»

Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν θα υπήρχε η Θεσσαλία ως τοπόσημο, αν δεν υπήρχε η συμμετοχή της γυναίκας και της αγρότισσας σε όλη αυτή τη διαδικασία της Θεσσαλικής ανάπτυξης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο  Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας  καθηγητής Αλέξανδρος Παπαχατζής,   ο Γραμματέας αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας  Κωνσταντίνος Τζανακούλης  καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης  Πρόνοιας και Εθελοντισμού Ανδριάνα Κομήτσα.

Η καθηγήτρια του Παντείου  Πανεπιστημίου του τμήματος  κοινωνικής  Πολιτικής Θεοδοσία Ανθοπούλου  ανέπτυξε το θέμα «Μικρές επιχειρήσεις των γυναικών της υπαίθρου. Παραδοσιακή γνώση, καινοτόμος δράση και Βιώσιμο Επιχειρείν».  «Οι έμφυλες ανισότητες  στον αγροτικό  τομέα»  ήταν το θέμα που ανέπτυξε η φιλόλογος Παρασκευή Τασιοπούλου.

Τρεις γυναίκες  η γεωργός Μπλιάτζου  Φωτεινή η κτηνοτρόφος – τυροκόμος Έλλη Γκόλτσιου και η κτηνοτρόφος Μαίρη Μάρω   κατέθεσαν τις βιωματικές εμπειρίας τους από τη ζωή στα χωράφια και τα ζώα .Ο  γεωπόνος Μπλιάτσος Ντίνος ανέπτυξε το θέμα: «Αγρότισσα – Η γυναίκα ηρωίδα».

Ακολούθησε  μουσικό πρόγραμμα από την Αμαλία Σδρόλια  στη φωνή την  Θεοδώρα Ζιούρα στο Βιολί και την Κωνσταντίνα α Κουκουλίτσου στο πιάνο –ιδρυτικα μέλη  του πολυβραβευμένου φωνητικού συνόλου  «inDΟNNAtion»   υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν 11 άτομα για περιπτώσεις ναρκωτικών, κατά το τελευταίο 6ήμερο, στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Στον Περιφερειάρχη ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ