ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ


Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή ενός έργου που συμβάλει στην εξασφάλιση της επάρκειας πόσιμου νερού για την κοινότητα Μελιβοίας και τη ζώνη των παραλίων του Δήμου Αγιάς. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασεκυής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Ανόρυξη Υδρευτικών Γεωτρήσεων Δημοτικής Ενότητας Μελίβοιας» προϋπολογισμού 321.030,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα ύδρευσης που υλοποιούμε στην περιοχή, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και τους παραθεριστές της περιοχής. Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας σημείωσε: «Η συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες τις αιρετής Περιφέρειας είναι συνεχής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε έργα αναγκαία για τον τόπο. Ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο απασχολούσε τους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής οδεύει προς τη λύση του. Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια των υπολοίπων υδρευτικών έργων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Αγιάς ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις».

Το έργο αφορά στην ανόρυξη τεσσάρων υδρευτικών γεωτρήσεων στις θέσεις Ισιώματα Σκήτης, Γκόρτσια Σκλήθρου, Ντουβάρια Κουτσουπιάς, και Σκηταριό Σκλήθρου. Κάθε γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στη θέση που αναγράφεται στην εκδοθείσα ενιαία άδεια χρήσης νερού και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδάτινων πόρων.

Ειδικότερα το έργο αφορά στις παρακάτω εργασίες:

1)       Ανόρυξη των γεωτρήσεων με υδρογεωτρύπανο

2)       Σωλήνωση των γεωτρήσεων

3)       Τσιμέντωση των γεωτρήσεων (όπου κριθεί σκόπιμο)

4)       Χαλίκωση – Πλύση των γεωτρήσεων

5)       Δοκιμαστικές αντλήσεις των γεωτρήσεων

6)       Τελικές εργασίες – Διαμόρφωση χώρου των γεωτρήσεων

 

Φορέα Υλοποίησης του έργου , που είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με Δικαιούχο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κύριο του έργου τη Δ.Ε.Υ.Α. Αγιάς. Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 266.454,90 ευρώ και μετά την παραπάνω έγκριση, σύντομα ξεκινά η  υλοποίηση του έργου.

Η ένταξη του στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Φεβρουάριο 2012 και η συγχρηματοδότησή του γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Από το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης, η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό  των 195.508,58 € και το υπόλοιπο ποσό 70.946,32 € θα καλυφθεί από τη Δ.Ε.Υ.Α. Αγιάς (ιδία συμμετοχή 21.121,42 € και Φ.Π.Α.).

Το έργο αυτό αποτελεί το 1ο Υποέργο της Πράξης «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δήμου Αγιάς» συνολικού προϋπολογισμού 1.341.463,41 ευρώ, που εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 03/02/2012 με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Κύριο του έργου που είναι η ΔΕΥΑ Αγιάς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειαρχών με τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Θέρμανση και πετρέλαιο