Ειδήσεις

Συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη με τον Δήμαρχο Κορυτσάς Φίλο Σωτηράκ


Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του Δημοτικού Σχολείου Γόννων στην Κορυτσά, όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης και συνεργάτες του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Κορυτσάς, Φίλο Σωτηράκ (Filo Sotiraq)

Εκεί οι δύο Δημαρχοι αλλά και οι συνεργάτες τους, είχαν τη δυνατότητα  να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες. Επικεντρώθηκαν στον τουρισμό και στην προβολή των δύο πόλεων, καθώς και σε περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τους πολίτες του δήμου Τεμπών και Κορυτσάς. Ο κ. Μανώλης ανέφερε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς έχουν έρθει σε χωριά του Δήμου Τεμπών από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, αποτελώντας “ένα σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού μας ιστού και της οικονομίας του Δήμου”

Η συνάντηση με τον δήμαρχο Κορυτσάς έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ήταν μόνο η αρχή και ελπίζουμε σε συνέχεια, την οποία θα επιδιώξουμε και οι δύο πλευρές να υπάρξει. Εξάλλου, πολλοί κάτοικοι αυτής της πόλης ή ζουν στον τόπο μας ή έχουν επισκεφθεί τον τόπο μας. Έτσι, υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γ. Μανώλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Νικόλαος Γιωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τεμπών κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Τεμπών κ. Βασίλης Σίμος.

Προηγούμενο άρθρο Ο ΕΛΓΑ σταθερά στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου για την 114η επέτειο της εξέγερσης των αγροτών