Ειδήσεις

Δράση ενημέρωσης για την «Οστεοπόρωση… Μια συχνή πάθηση των γυναικών»


Η οστεοπόρωση είναι μία σκελετική διαταραχή που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της οστικής αντοχής σε ένα άτομο και την δημιουργία προδιάθεσης για αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.

Σύμφωνα με τα διεθνή επιδημιολογικά στοιχεία, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από οστεοπόρωση. Το 1/3 των γυναικών και το 1/5 των ανδρών άνω των 50 ετών θα υποστούν στην υπόλοιπη ζωή τους ένα τουλάχιστον οστεοπορωτικό κάταγμα.

Η 11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας, σε συνεργασία με την 10η ΤΟΜΥ Γιάννουλης Λάρισας, θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση στην πλατεία Φιλιππούπολης Λάρισας, την Πέμπτη 7/3/2024 και ώρα 11:00π.μ. έως 13:00μ.μ., με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσον αφορά την  πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση καθώς και την θεραπευτική αντιμετώπιση των σθενών με οστεοπόρωση.

Tέλος να αναφερθεί ότι οι ΤΟΜΥ, Tοπικές  Ομάδες Υγείας Λάρισας , εντάσσονται στο «Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Προηγούμενο άρθρο Σάββατο 9 Μαρτίου ομιλία στη Σχολή γονέων στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Υλοποίηση προγράμματος Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλελέρ