Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία η παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας


Σε τρεις μέρες, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου καθώς και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου “Γιάννης Νεγρεπόντης” με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας. Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας μας παράστασης με μουσική και πολλές σερπαντίνες υποδεχτήκαμε τις φετινές Απόκριες. Ένας κύκλος έκλεισε με ενθουσιασμό και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις δεκάδες οικογένειες που στήριξαν την πρωτοβουλία καθώς και όσους συνέβαλαν, τους συντελεστές καταρχήν που είναι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και αφιέρωσαν αφιλοκερδώς ελεύθερο χρόνο για να ετοιμαστεί η συγκεκριμένη παραγωγή. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας για την συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας κατά την διάρκεια των προβών και των παραστάσεων.

Η κινητήρια δύναμη για να ξεπερνά η ομάδα μας κάθε δυσκολία και να φέρνει εις πέρας αυτά τα δημιουργικά αποτελέσματα είναι ο σκοπός του εγχειρήματος. Δηλαδή με την μορφή του θεάτρου να στείλουμε μηνύματα αγώνα και αλληλεγγύης στο λαό της πόλης μας, να συγκινήσουμε, να δώσουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουν θέατρο όσοι σε αυτές τις συνθήκες δυσκολεύονται.

Το έργο “Το αγόρι με την βαλίτσα” βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο  του Μάικ Κένι, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για την προσφυγιά με ήρωες που σε κεντρίζουν από το πρώτο λεπτό και μας θυμίζουν την ιστορία του Σεβάχ. Την σκηνοθεσία και τα σκηνικά ανέλαβε ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης ενώ η υπόλοιπη ομάδα είναι:

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Δραγώγια

Επιμέλεια Ήχου : Αχιλλέας Σίμος

Φώτα: Βασίλης Λιάκος

Φωτογραφίες-Βίντεο : Βανακάρας Γιάννης, Κυδώνας Γιώργος

Δημιουργία αφίσας: Περσεφόνη Καλαμπαλίκη

 

Τις μάσκες φιλοτέχνησε η εικαστικός Κατερίνα Γκρίμπα

 

Τους ρόλους έπαιξαν :

 

Ειρήνη Τσότσα – Αφηγήτρια

Μελίνα Λανάρη – Γυναίκα αφεντικό

Βαγγέλης Κουτζαμάνης – Βοσκός / Ξένος πατέρας

Ηρακλής Μπαλάκος – Πατέρας / Άγνωστος / Καπετάνιος

Γιάννης Παπουτσής – Οδηγός Λεωφορείου / Γέρος / Αδερφός

Φένια Κυριακοπούλου – Γριά

Μαρία Βανακάρα – Κρίσια

Κώστας Ζαχαράκης – Ναζ

Φανή Καμπέρη – Μητέρα / Ξένη Μητέρα

Πλέον στην φαρέτρα της ομάδας υπάρχουν δύο όμορφες παραγωγές: Το μονόπρακτο “Δημοψήφισμα” του Μπ. Μπρεχτ (2022) και “Το αγόρι με την βαλίτσα” του Μ. Κένι (2024). Παραστάσεις χωρίς εντυπωσιακά σκηνικά και φανταχτερά κουστούμια που όμως μπορούν να συνεπάρουν, να τροφοδοτήσουν την σκέψη, να συγκινήσουν. Οι παραγωγές μας είναι έτοιμες για να ξαναανέβουν στην σκηνή αν χρειαστεί ενώ παράλληλα η ομάδα κάνει τα νέα της σχέδια.

Καλούμε εργαζόμενες και εργαζόμενους κάθε ηλικίας, νέες και νέους που έχουν δημιουργικό ενδιαφέρον και μεράκι να συμμετέχουν στην ομάδα μας να επικοινωνήσουν μαζί μας, με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ή τα σωματεία της δύναμής του.

Πληροφορίες  : 241 025 0708

Προηγούμενο άρθρο Ενίσχυση των πλημμυροπαθών με δωρεάν εδαφολογικές αναλύσεις μετά από συνεργασία Περιφέρειας - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για υποβολή αιτήσεων ζημιάς, που δεν έχει δηλωθεί, σε έγγειο κεφάλαιο λόγω της θεομηνίας DANIEL στο Δημαρχείο Αρμενίου