Ειδήσεις

Μάξιμος: Σημαντικό να ακουστεί στην Αφρική ο λόγος του Ευαγγελίου


«Σεβασμιώτατε θέλω να ζητήσω να μεταφέρετε και στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τον Μακαριότατο κ. Θεόδωρο, την στήριξη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο έργο που επιτελεί υπό αντίξοες συνθήκες. Γνωρίζουμε την αντικανονική εισβολή του Πατριαρχείου Μόσχας στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον ορισμό Ρωσικής εξαρχίας στην περιοχή. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να λυθούν τα προβλήματα αυτά και να επέλθει ενότητα στον Ορθόδοξο κόσμο, που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Εκδήλωση με θέμα «Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ανατολική Ουγκάντα της Αφρικής», με ομιλητή τον Επίσκοπο Jinja και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρο, που διοργάνωσαν ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του 32ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

 

Ορθόδοξοι βουλευτές στην Ουγκάντα

Ο Θεσσαλός πολιτικός κληθείς από τον πρόεδρο της «ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ» κ. Σωτήρη Μουτζούρη να απευθύνει χαιρετισμό, καλωσόρισε «τον ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ουγκάντας κ. Σίλβεστρο στην πόλη μας. Σεβαστοί πατέρες, αγαπητές φίλες και φίλοι, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη δράση της Ορθόδοξης ιεραποστολής και για τους καρπούς αυτής στη Μαύρη Ήπειρο, στην Αφρική. Γευόμαστε Σεβασμιότατε τους καρπούς αυτούς και εμείς. Όπως ξέρετε έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής στη ΔΣΟ, στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 Κοινοβούλια. Μεταξύ αυτών έχουμε και δύο Ορθόδοξους βουλευτές από την Ουγκάντα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, πολύ δραστήριους. Μάλιστα, ο Θεόδωρος Σεκικούμπο συμμετείχε και στην προηγούμενη σύνθεση του ανώτατου οργάνου μας, της Διεθνούς μας Γραμματείας».

 

Συγχαρητήρια στην “ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη «την “ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ” για το αξιόλογο έργο που επιτελεί. Εσείς όλοι που συνδράμετε την “ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”, κάνετε πράξη το “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη” που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί ακούγεται ο λόγος του Ευαγγελίου, ο λόγος της ειρήνης, της αγάπης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης στη Μαύρη Ήπειρο. Βεβαίως, το σωτηρολογικό έργο θα το αναλύσουν οι άνθρωποι της εκκλησίας. Εγώ, όμως, ως πολιτικός οφείλω να πω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακουστεί ο λόγος του Ευαγγελίου παντού και ιδιαίτερα στην Αφρική. Διότι θα πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές εκτός των άλλων. Στην Αφρική συντελείται μια δημογραφική έκρηξη και στην Ευρώπη αντιθέτως μια δημογραφική απίσχναση. Γερνάμε στην Ευρώπη και δεν γεννούμε παιδιά. Εκ των πραγμάτων θα έχουμε ροές, έχουμε ροές, θα έχουμε ακόμη περισσότερες στο μέλλον από την Αφρική. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό αυτοί που είτε θα μείνουν στην Αφρική είτε θα έρθουν από την Αφρική προς την Ευρώπη να έχουν ακούσει τον λόγο του Ευαγγελίου. Θα είναι πολύ πιο εύκολη η συμβίωση, η συγκατοίκηση στην Ευρώπη, με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινό αξιακό υπόβαθρο. Και οι χριστιανικές αξίες είναι ο βασικός πυλώνας της Ευρώπης, όσο και αν η Ευρώπη σήμερα θέλει να το ξεχνά. Και πάλι καλώς ορίσατε στη Λάρισα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της όμορφης εκδήλωσης και στην οικογένεια Στεργιούλη, στην οποία οφείλουμε μεγάλες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη. Άδικα χάσαμε  τρία μέλη αυτής, την περίοδο της πανδημίας. Είμαστε ευγνώμονες για το έργο που επιτελούν και στη Λάρισα και κάτω στην Αφρική. Να είστε καλά».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Ζήτημα που έχει προκύψει στο Κοιμητήριο της πόλης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο