Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο οδικός χάρτης για το φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων


Τον οδικό ορίζοντα για την υλοποίηση του Φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων καλείται να γνωστοποιήσει αύριο, 1 Μαρτίου 2024, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα απαντήσει στην Βουλή στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός είχε πρωτοστατήσει στην δρομολόγηση της κατασκευής του έργου θέτοντάς το στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν τρία χρόνια, την 1η Φεβρουαρίου 2021, όταν και δόθηκε εντολή να προχωρήσει το έργο ως ΣΔΙΤ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προχώρησε στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, καθώς τίθενται πλέον δημόσια ερωτηματικά σχετικά με την πορεία του έργου, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα -που δημιούργησαν σύγχυση και αναστάτωση- ότι αντί του φράγματος της Σκοπιάς, στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης για το 2024, μπήκε το mall της Βουλιαγμένης.

Κατόπιν τούτων ο αρμόδιος υπουργός, προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες φήμες σχετικά με το φράγμα στη Σκοπιά των Φαρσάλων, καλείται να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα το έργο, και εάν είναι εξασφαλισμένη και από πού η χρηματοδότησή του.

Προηγούμενο άρθρο Από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας δωρίστηκαν δύο παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου στους γονείς δίδυμων κοριτσιών, ως τα πρώτα παιδιά που γεννήθηκαν στη Λάρισα το 2024
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλία για την ανέγερση Μνημείου, στην πλατεία ΟΣΕ της Λάρισας, για τα θύματα των Τεμπών