Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι Σαρακατσαναίοι κρατούν ψηλά το φλάμπουρο της παραδοσιακής οικογένειας!


«Σε μια εποχή που αξίες αμφισβητούνται και θεσμοί, όπως η οικογένεια, υπονομεύονται από διάφορους κύκλους, είναι θετικό ότι ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας επιμένει να υπενθυμίζει τις σταθερές αξίες που κράτησαν όρθιο το έθνος, ακόμη κι όταν δεν είχε κρατική υπόσταση». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας “Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ”.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη την πρόεδρο κ. Έφη Ρουπακιά και το ΔΣ του Συνδέσμου για την δράση τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς Σαρακατσαναίους που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που καλωσόρισε στη Λάρισα τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιο Μουτσιάνα, υπογράμμισε ότι «οι Σαρακατσαναίοι ξέρουν να τιμούν τις ρίζες και τις παραδόσεις τους, τα ήθη και έθιμα τους, τα οποία μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές. Καμαρώσαμε τα νέα παιδιά που χόρεψαν με λεβεντιά, διατρανώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν την μακραίωνη αυτή παράδοση. Οι Σαρακατσαναίοι κρατούν ψηλά το φλάμπουρο της πίστης σε σταθερές αξίες που αντέχουν στον χρόνο, όπως η παραδοσιακή οικογένεια και η φιλοπατρία, ενώ είναι πιστά τέκνα της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας».

 

Η σκυτάλη των αξιών…

Ο βουλευτής και συγγραφέας, που κάθισε στο τραπέζι του πρώην αντιπροέδρου της βουλής κ. Νίκου Κατσαρού, στη δήλωσή του σημείωσε ότι «οι Σαρακατσαναίοι της Λάρισας οφείλουν ευγνωμοσύνη στον ευπατρίδη πολιτικό και ιδρυτή του Συνδέσμου τους, γιατί ως βουλευτής τίμησε όσο λίγοι, με το κοινοβουλευτικό του έργο και τη διαχρονική του συνέπεια, τις αξίες και τις αρχές που χαρακτηρίζουν τους Σαρακατσαναίους».

Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που συνεχάρη τα νέα παιδιά που συμμετείχαν στα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου, επισήμανε ότι «βλέποντας τα μικρά παιδιά να χορεύουν τους παραδοσιακούς χορούς, που ο χοροδιδάσκαλός τους κ. Δημήτρης Σαμουρέλης διδάσκει με αυθεντικότητα, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία ότι τίποτε δεν έχει χαθεί όσο η σκυτάλη των αξιών θα δίνεται από γενιά σε γενιά».

Προηγούμενο άρθρο Ο ετήσιος χορός του συλλόγου Αργιθεατών ν. Λάρισας Άγιος Νικόλαος
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου και δράση φιλαναγνωσίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ