Ειδήσεις

Mάξιμος: Κάθε βουλευτής ήταν απέναντι στη συνείδησή του


«Πράγματι, η Ελλάδα από χθες είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που έχει υπερψηφίσει, που έχει θεσμοθετήσει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι μια εξέλιξη την οποία επέλεξε η Βουλή των Ελλήνων, η πλειοψηφία των βουλευτών, με ψήφο κατά συνείδηση. Δεν υπήρξε κομματική πειθαρχία στα κόμματα. Επομένως, κάθε βουλευτής ήταν απέναντι στη συνείδησή του, στον αξιακό του κόσμο, στα πιστεύω του, και φαντάζομαι ότι με βάση μόνο αυτά έκανε την επιλογή την ώρα της κάλπης». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςμιλώντας στην THESSALIA TV και στην εκπομπή «Το Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» με τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

 

Δεν είμαι ευεπίφορος σε πιέσεις

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ανέφερε ότι «μετά από αυτό που αποκαλείτε “φροντιστήριο”, τη συνάντηση που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο από τους συντάκτες, τοποθετήθηκα δημόσια και είπα ότι η άποψή μου είναι αυτή και δεν αλλάζω απόψεις με την ευκολία που κάποιοι αλλάζουν πουκάμισα. Για αυτούς τους συναδέλφους που λέτε ότι άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν, καλό είναι να ρωτήσετε τους ίδιους, να τοποθετηθούν για τους λόγους για τους οποίους άλλαξαν συμπεριφορά την ώρα της ψηφοφορίας, την ώρα της κάλπης. Ξέρετε ότι δεν είμαι από αυτούς που είναι ευεπίφοροι σε πιέσεις. Η άποψή μου διατυπώθηκε δημόσια. Θεωρώ ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση αυτό το νομοσχέδιο, που πια είναι νόμος του κράτους».

 

Παρεπόμενο η παρένθετη μητρότητα

Ο κυβερνητικός βουλευτής υποστήριξε ότι «ο νόμος αυτός θα επιφέρει μια σειρά από αλυσιδωτές πια εξελίξεις: Εάν θα πρέπει στα βιβλία (σχολικά) να αναγράφεται ο πατέρας και η μητέρα. Όπως, επίσης, και η παρένθετη μητρότητα είναι παρεπόμενο, το οποίο μετά από την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δεδομένη την καταδίκη θα ακολουθήσει και αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα. Ήδη, βλέπετε ότι ακόμη και σε χώρες που το έχουν ψηφίσει, αναπτύσσονται ερωτηματικά ακόμη και για το πρωτόκολλο πως θα προσφωνεί κανείς σε μια εκδήλωση, θα πρέπει να λέει κυρίες και κύριοι ή θα πρέπει να καταφεύγουμε σε ουδέτερες προσφωνήσεις».

 

Χρυσή τομή για την διαμαρτυρία των αγροτών

Στο ερώτημα για την απαγόρευση καθόδου των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «δεν γνωρίζω τι διημείφθη μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη και των εκπροσώπων των αγροτών που διαμαρτύρονται. Και στο παρελθόν είδαμε, πάντως, να υπάρχει ειρηνική διαμαρτυρία αγροτών στην πρωτεύουσα και αν θυμούμαι καλά -και θυμάμαι- μια αντιπροσωπεία αγροτών με κάποια λίγα τρακτέρ είχαν κατέβει και οι υπόλοιποι ήταν με φυσική παρουσία διαμαρτυρόμενοι. Ενδεχομένως, θα μπορούσε να βρεθεί μια χρυσή τομή. Το ζητούμενο είναι να ακουστεί το μήνυμα των αγροτών. Νομίζω ακούστηκε. Και το μήνυμα ήταν εκκωφαντικό, γιατί ταυτόχρονα ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη».

Προηγούμενο άρθρο Ο Γιώργος Μανώλης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Υπεύθυνος του Τομέα Επιχειρηματικότητας (Παραγωγής και Εμπορίου) ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας ο Δημήτρης Ευθυμίου