Ειδήσεις

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Στηρίζουμε το ΕΣΥ με πόρους και προσλήψεις


«Εσείς που εργάζεστε στο Παλαιό Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο που είναι ζυμωμένο με την ιστορία της πόλης, το Νοσοκομείο  που αντιμετωπίζει την καθημερινότητα των πολιτών, είστε πραγματικά ηρωίδες και ήρωες. Γιατί κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες απ’ ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αγωνίζεστε για να ανταπεξέλθετε με αυταπάρνηση στην αποστολή που έχετε αναλάβει, στον όρκο που έχετε δώσει». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΑΚΕ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ).

 

Νέα πτέρυγα στο ΓΝΛ

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαρίστησε για την πρόσκληση την πρόεδρο κ. Βίκυ Γούλα και το προεδρείο της ΔΑΚΕ του ΓΝΛ και υπογράμμισε ότι «η δοκιμασία της πανδημίας έκανε να συνειδητοποιήσουν όλοι, ακόμη και οι πιο δύσπιστοι, την αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το χρέος μας ως πολιτεία είναι να το στηρίξουμε έμπρακτα με πόρους και με προσλήψεις. Και πιστεύω ότι σε αυτήν τη ρότα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ κινήθηκε και την προηγούμενη τετραετία και ακόμη περισσότερο τώρα.

Ο προϋπολογισμός που είναι νωπός, ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του ‘23, έχει αυξημένες δαπάνες για την παιδεία κατά 250 εκατομμύρια ευρώ και για την υγεία έχουν αυξηθεί οι επιχορηγήσεις στα νοσοκομεία κατά μέσο όρο 20%. Ευελπιστώ να είναι μεγαλύτερη η αύξηση της επιχορήγησης στο ΓΝΛ γιατί είναι μεγαλύτερες και οι ανάγκες. Αλλά ξέρω ότι επιτέλους έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες για τη νέα πτέρυγα. Κάτι που το ακούμε χρόνια και ευελπιστούμε αυτή την τετραετία να γίνει πράξη, γιατί θα αποσυμφορήσει την πίεση που υπάρχει και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και κυρίως η αναβάθμιση των υποδομών θα διευκολύνει πρωτίστως τους ασθενείς αλλά και εσάς, όλες και όλους που διακονείτε το ΓΝΛ που υπηρετείτε».

 

Υπηρετείτε το ΓΝΛ με ψυχή!

Ο κυβερνητικός βουλευτής υποστήριξε ότι «βεβαίως δρομολογήθηκαν αυξήσεις και προσλήψεις τις οποίες αναμένουμε μέσα σε αυτή την τετραετία. Ποτέ δεν θα είναι αρκετά, όμως, όλα αυτά για το έργο που κάνετε στη Δημόσια Υγεία. Γιατί το κάνετε με ψυχή! Γιατί πιστεύετε στην αποστολή σας. Και είμαι εδώ σήμερα, αυτή τη δύσκολη μέρα για τους περισσότερους εκ των επισήμων που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τις υπηρεσίες που προσφέρετε! Και είμαι εδώ, επίσης, να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους αγώνες που κάνετε για τη φιλελεύθερη παράταξη, για τις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε όλες και όλοι μαζί. Καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και κάθε καλό».

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής από οικία – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 4 ημεδαπών
Επόμενο άρθρο Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το νομοσχέδιο