Ειδήσεις

Μάξιμος: Όχι “ψήφος πικρίας” στις ευρωεκλογές λόγω γάμου ομόφυλων ζευγαριών


Προχθές κάνανε μεγάλη εκδήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά με στελέχη τους και το ερώτημα: “Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;” Ο κανένας! Δεν υπάρχει αντίπαλος! Αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να δημιουργεί ούτε εφησυχασμό σε εμάς, ούτε πολύ περισσότερο ολιγωρίες. Δηλαδή, να χρειάζεται ο πρωθυπουργός να παρέμβει για να υπάρχει ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα που εξαγγείλαμε όταν έγιναν ζημιές. Θα πρέπει με εντολή του πρωθυπουργού να γίνεται η τροπολογία; Χρειάζεται να έχουμε πιο γρήγορα αντανακλαστικά όλες και όλοι. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και γι’ αυτό εν όψει των ευρωεκλογών χρειάζεται εγρήγορση όλων. Οι μεγάλες αποφάσεις, όπως είπα, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική λαμβάνονται εκεί, στις Βρυξέλλες, και εκεί η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή με περισσότερους ευρωβουλευτές της ΝΔ». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςκλείνοντας τον χαιρετισμό του στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαρσάλων της ΝΔ, παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

 

Κρίσιμες οι ευρωεκλογές

Ο Θεσσαλός πολιτικός, καλωσορίζοντας τον κ. Τριαντόπουλο, επισήμανε «αγαπητέ Χρήστο, η παρουσία σου στα Φάρσαλα γίνεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία -τριπλή θα έλεγα συγκυρία. Η πρώτη είναι, νωπή ακόμη, η υπερψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Να το πω με κομψό τρόπο, πίκρανε, ενόχλησε την πλειοψηφία της βάσης της ΝΔ αν κρίνω από τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχομαι όλες αυτές τις ημέρες. Επ’ ουδενί, όμως, αγαπητές φίλες και φίλοι αυτή η ενόχληση δεν πρέπει να εκφραστεί ως ψήφος διαμαρτυρίας, ως ψήφος αποχής, ως ψήφος πικρίας, στις ευρωεκλογές, γιατί οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Δεν είναι χαλαρή ψήφος».

 

Γενναιότερα βήματα

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η δεύτερη συγκυρία της παρουσίας του καλού μας φίλου υφυπουργού στα Φάρσαλα είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Που καταδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την ΚΑΠ, με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής σε όλους τους Ευρωπαίους παραγωγούς. Και χρειαζόμαστε διπλή παρέμβαση. Μία σε εθνικό επίπεδο και μία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα χρήματα που έδωσε την προηγούμενη τετραετία για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα η κυβέρνηση ΝΔ ξέρετε ότι δεν έχουν προηγούμενο στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Πρέπει, όμως, να γίνουν ακόμη περισσότερα και γενναιότερα βήματα. Ήδη, ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο που θα έχουμε καλύτερη εικόνα των δημοσιονομικών μπορεί να ξαναδούμε συνολικότερα το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου ως προς το ύψος της επιστροφής του φόρου που δίνουμε στους αγρότες μας και κυρίως να καθιερωθεί μονίμως στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γινόταν και την περίοδο που θήτευσα και εγώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις που αφορούν το αγροτικό ρεύμα, επίσης, γενναίες παρεμβάσεις και όσο τα δημοσιονομικά βελτιώνονται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι στηρίζει έμπρακτα γενναιότερα τους αγρότες».

 

Να σηκώσουμε τα μανίκια

Ο κυβερνητικός βουλευτής ανέφερε επίσης ότι «η τρίτη συγκυρία, αγαπητέ υφυπουργέ, αφορά τις ζημιές που υπέστημεν στη Θεσσαλία. Βλέπω απέναντί μου τον Πρόεδρο (Θανάση Καραΐσκο) του συνεταιρισμού “Ενιπέας” από το Ευύδριο. Το επισκεφθήκαμε πρόσφατα με το κυβερνητικό κλιμάκιο, με τους δύο υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, τους φίλους, Σταυρό Κελέτση και Διονύση Σταμενίτη και μας είπε ότι έχουμε, δυστυχώς, ακόμη απλήρωτους δικαιούχους της κρατικής αρωγής από τον Ιανό. Μιλήσαμε και μου είπατε ότι το πρόβλημα είναι από λάθη της Περιφέρειας. Ο πολίτης, όμως, βλέπει απέναντι το κράτος ως ενιαίο. Εάν οι Περιφέρειες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως πήραμε τώρα τα μεγάλα έργα για την αποκατάσταση του Ντανιέλ και του Ελίας, μπορούμε να βρούμε και εκεί τη χρυσή τομή. Μια λύση περιμένουν και αυτοί που, 3 χρόνια μετά, δεν έχουν αποζημιωθεί από τον Ιανό και το ακούμε ως παράδοξο και προκλητικό. Να βρούνε και αυτοί το δίκιο τους και να λάβουν την αποζημίωσή τους.

Τα αντανακλαστικά της πολιτείας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν γρήγορα. Με εντολή του πρωθυπουργού, το κυβερνητικό κλιμάκιο ήρθε από την πρώτη στιγμή. Οι ζημιές είναι πρωτόγνωρες, το κατανοούμε όλοι, αλλά χρειαζόμαστε και εδώ να σηκώσουμε ακόμα περισσότερο τα μανίκια για να τρέξουν τα πράγματα πιο γρήγορα».

 

Προηγούμενο άρθρο Παράκληση και κήρυγμα στον Άγ. Αχίλλιο, Τετάρτη απόγευμα
Επόμενο άρθρο Το Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών