Συνάντηση με ΔΗΜΑΡ είχε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτή Μαγνησίας κ. Πάρι Μουτσινά, και το μέλος της Γραμματείας Αγροτικού Τμήματος της ΔΗΜΑΡ κα Δήμητρα Χαλκιά.

 

Μετά τη συνάντηση  ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε τα εξής:

 

«Ενημέρωσα τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς για ζητήματα αρμοδιότητάς μου και κυρίως για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΛΓΑ στις αγροτικές οργανώσεις: ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Όπως επίσης και για τον έλεγχο που διενεργείται στη διαχείριση των χρημάτων αυτών που εισέπρατταν από το 1994 έως σήμερα. Απόφαση της κυβέρνησης είναι τα χρήματα αυτά να δίνονται πλέον σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω για μία ακόμη φορά να τονίσω ότι σε ζητήματα διαφάνειας και σεβασμού του δημοσίου χρήματος η κυβέρνηση δεν είναι διατιθεμένη  να βάλει νερό στο κρασί της.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συναντίληψή τους στην πάταξη φαινομένων αδιαφάνειας. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Πάρις Μουτσινάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είχαμε μια πολύ καλή, γόνιμη και χρήσιμη συνεργασία, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το συμπατριώτη μας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Συζητήσαμε θέματα τα οποία άπτονται της σημερινής πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας. Το θέμα, λοιπόν, της διαφάνειας  είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για μας, γιατί είναι  ακριβώς η αδιαφάνεια που μας έφερε μέχρι εδώ. Και πρέπει να ξεπεράσουμε οι δημιουργικοί άνθρωποι την προηγούμενη περίοδο και να φτάσουμε στη καινούρια για να αντιμετωπίσουμε τα σύγχρονα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Θεωρούμε τελικά ότι ο συνδικαλισμός θα πρέπει να είναι πραγματικός,  ενωτικός και να μην είναι κρατικοδίαιτος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, πορευόμαστε, συμφωνούμε και πιστεύω ότι ο έλεγχος θα είναι αυτός που πρέπει να είναι για να αποδώσει «τα του καίσαρος τω καίσαρι». Δεν πρέπει κανείς να ξεφεύγει από τη τσιμπίδα του νόμου όταν πρόκειται για το δημόσιο χρήμα. Εκεί είμαστε πολύ αυστηροί και θα παραμείνουμε αυστηροί. Επιπλέον ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά ζητήματα, τα οποία θα έρθουν στην επικαιρότητα στο αμέσως επόμενο διάστημα και ήταν μία πραγματικά χρήσιμη και δημιουργική συνεργασία».

 

Δημοσιογράφος: Όταν θα έρθει η τροπολογία στη βουλή για να καταργηθεί η χρηματοδότηση σε ΠΑΣΕΓΕΣ ,ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ θα την ψηφίσει η Δημοκρατική Αριστερά;

 

Πάρις Μουτσινάς: «Αυτό εννοείται, αυτό λέμε. Ακριβώς αυτό, ήμουνα σαφής».

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΗΜΕΔΑΠΗΣ
Επόμενο άρθρο Εγκαταλείπεται ο Ε65