Ειδήσεις

Μάξιμος: Με σφραγίδα ποιότητας το έργο του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας


«Ζούμε σε μια εποχή που περισσεύει η βοή και ο θόρυβος. Συνήθως προβάλλονται αυτοί που φωνασκούν και θορυβούν. Εσείς παράγετε έργο ποιότητας αθόρυβα και για αυτό το έργο αυτό μένει στο διηνεκές. Καμαρώνουμε ιδιαίτερα για το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, για το έργο που παράγετε, τις ποιοτικές σας παραστάσεις, που διδάσκουν, εκπέμπουν ήθος, προάγουν τον πολιτισμό, τονίζουν υψηλά πρότυπα». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνεχάρη την πρόεδρο κ. Βασιλική Παπαγιάννη και τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας, σημείωσε ότι, μεταξύ των παραστάσεων που ανέβασε το Λύκειο, «επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω δυο εμβληματικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Η πρώτη με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και η δεύτερη με αφορμή τα 100 χρόνια από το τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Είναι, αγαπητή κυρία πρόεδρε, δυο παραστάσεις που ελπίζω να έχουν μαγνητοσκοπηθεί για να μπορούν να προβάλλονται στα σχολεία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Γιατί μέσα σε λίγη ώρα συμπυκνώνουν με ήχο, με εικόνα, με χορό και με τραγούδια, με λόγο, τα διδάγματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Πώς οδηγηθήκαμε στην ανεξαρτησία και στην ίδρυση του ελληνικού κράτους και πώς οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή εξ αιτίας της διχόνοιας, του εθνικού αυτού σαρακιού, που επιβεβαιώνει τη διαχρονικότητα του ελληνισμού! Το κληρονομήσαμε από τους αρχαίους Έλληνες και αυτό… Και νομίζω ότι πραγματικά θα είναι πολύ διδακτικό, σε όλα τα σχολεία να προβάλλονται αυτές οι δύο παραστάσεις».

Ο βουλευτής και συγγραφέας τόνισε ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί σε μια εποχή εκπτώσεων γενικότερα στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό βίο, το δικό σας έργο έχει μια ανεξίτηλη σφραγίδα ποιότητας. Έτσι να συνεχίσετε. Λυπάμαι πολύ γιατί πέρσι δεν μπόρεσε να καταστεί δυνατή κύριε Τσιάνοη παράσταση που περιμέναμε, που θα είχατε μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων στο Ηρώδειο. Είθε φέτος το καλοκαίρι, κάποιο άλλο καλοκαίρι, να σας καμαρώσουμε στο Ηρώδειο.

Καλή χρονιά, υγεία, δύναμη, κάθε καλό στην καθεμιά και στον καθένα!».

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση των κατοίκων των Αγ. Αναργύρων για το έργο της λιμνοδεξαμενής από τον Θανάση Νασιακόπουλο
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη άνδρας στη Λάρισα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών