Ειδήσεις

Μάξιμος: Έμπρακτο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για Τρίτεκνους και Πολύτεκνους


«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για την αύξηση των γεννήσεων και την ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών, αντιλαμβανόμενη τη σημασία της δημογραφικής απίσχνασης που παρατηρείται διαρκώς εντεινόμενη τα τελευταία χρόνια. Αυτό το διαρκές ενδιαφέρον μαρτυρά και η εδώ επίσκεψη της φίλης Γραμματέως του κόμματος και η ουσιαστική συζήτηση που είχαμε με τους εκπροσώπους των τριτέκνων και πολυτέκνων του νομού μας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις συναντήσεις της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Μαρίας Συρεγγέλα και του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος κ. Στέλιου Κονταδάκη, με τα προεδρεία του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας και του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, καθώς ήταν εκ των συντακτών του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, συνόδεψε την κ. Συρεγγέλα στις θεσμικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τριτέκνων και πολυτέκνων.

 

Στενή συνεργασία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προλογίζοντας την νέα Γραμματέα της ΝΔ, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που είχε μαζί της, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο αρμόδιο υφυπουργείο, για τα μέτρα στήριξης της οικογένειας, με βάση και το πόρισμα της διακομματικής.

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνησηΜητσοτάκη, μετά από μια περίοδο δραστικών περικοπών και απουσίας δημογραφικής πολιτικής, έλαβε σειρά μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας. Είναι φανερό, όμως, ότι τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη πολιτική παροχών και διευκολύνσεων προς την ελληνική οικογένεια, ώστε να αντιστρέφεται καθημερινά το αρνητικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές οι συναντήσεις των κατ’ εξοχήν αρμοδίων να μιλήσουν για αυτό το ζήτημα, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους των τριτέκνων και πολυτέκνων -που κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις- με την Γραμματέα της ΝΔ, που διετέλεσε και υφυπουργός Οικογένειας. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με συνέπεια να εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τους συλλόγους μας για την ολόπλευρη στήριξη των πολυμελών οικογενειών».

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests στο Δημαρχείο Συκουρίου
Επόμενο άρθρο Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου οι εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας