Ειδήσεις

Μάξιμος: Δεν υπάρχουν ανώδυνα μηνύματα στις ευρωεκλογές


«Όσες πικρίες και αν υπάρχουν -γιατί γίνανε και αστοχίες και λάθη και ατυχείς συμπεριφορές- ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο, ας τα παραβλέψουμε και να συστρατευθούμε όλες και  όλοι μαζί, έτσι ώστε η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έβαλε την χώρα και πάλι στις ράγες της σταθερότητας, των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, στα 50 χρόνια από την ίδρυσή της να είναι και πάλι πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά. Πιστεύω ότι όλες και όλοι μαζί θα το πετύχουμε». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του στην κοπή της βασιλόπιτας των ΔΕΕΠ ΝΔ και ΟΝΝΕΔ Λάρισας.

 

Καλωσόρισμα σε Δένδια, Μεϊμαράκη, Συρεγγέλα, Κονταδάκη, Κοντοζαμάνη

Ο κυβερνητικός βουλευτής καλωσόρισε αρχικά τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης και συγκεκριμένα «τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό φίλο τον Νίκο Δένδια. Με τον Νίκο, μιας και είναι στο υπουργείο των στρατιωτικών να χρησιμοποιήσω έναν στρατιωτικό όρο, είμαστε της ίδιας “κλάσης”, είμαστε του 2004 και καμαρώνουμε γι’ αυτό, γιατί στη γενιά των βουλευτών που πρωτοεκλέχθηκαν το 2004 ανήκει κι ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γέννημα θρέμμα της παράταξης, ακόμη και τα αρχικά του ονόματος και του επιθέτου του Νίκος Δένδιας -Ν.Δ.-παραπέμπουν στα αρχικά της παράταξής μας της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω είναι από τα στελέχη που μας κάνουν υπερήφανους που ανήκουμε αυτήν την παράταξη.

Να καλωσορίσω επίσης τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον επικεφαλής της ελληνικής ομάδας των ευρωβουλευτών και χρόνια βουλευτή και αγωνιστή της παράταξης, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Θα έλεγα η ψυχή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό να το θυμόμαστε όλες και όλοι, γιατί η ΝΔ είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους, ακόμη και αυτούς που κάποτε, αγαπητέ Βαγγέλη, μας λιθοβολούσαν. Χαιρόμαστε που έρχονται και αγωνίζονται σήμερα μαζί μας, που αποδέχονται τις ιδεολογικές αρχές, τις επιλογές της παράταξης μας που δικαιώθηκαν. Αλλά επειδή έχουμε μπροστά μας και εκλογές, να μην ξεχνάμε και αυτούς που είναι σταθερές αξίες. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι από τις σταθερές αξίες της παράταξης.

Να καλωσορίσω, επίσης, την νέα μας Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, την Μαρία Συρεγγέλα, που έπεσε στα βαθιά με το καλημέρα, μόλις πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής. Αλλά για όσους διακονούν αυτή την παράταξη χρόνια ξέρουν ότι η Μαρία προέρχεται επίσης από τα σπλάχνα της παράταξης, από την ΟΝΝΕΔ. Από τα μαθητικά, από τα φοιτητικά της χρόνια είναι στην παράταξη και χαίρομαι γιατί συνεργάστηκα μαζί της, για το μεγάλο, το μείζον εθνικό πρόβλημα που είναι το δημογραφικό, όταν ήτανε αρμόδια υφυπουργός Οικογένειας.

Να καλωσορίσω και εγώ, επίσης, τον Γραμματέα Οργανωτικού, τον Διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, τον Στέλιο Κονταδάκη. Έναν άνθρωπο που εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά. Όχι ως στρατηγός, αλλά ως απλός μαχητής, και τέτοιους χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο στη ΝΔ και μακάρι να αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο.

Τέλος, να ευχαριστήσω για την παρουσία στην πόλη μας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Βασίλη κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν κατάλαβε γιατί έφυγες από το υπουργείο Υγείας, αλλά να σου ευχηθούμε από καρδιάς κάθε επιτυχία, στα νέα σου βήματα».

 

Να διορθώσουμε τα λάθη στην αγροτική πολιτική

Ο Θεσσαλός πολιτικός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι υπάρχει «μια περίοδος αναβρασμού και αγροτικών κινητοποιήσεων στην Θεσσαλία, αλλά κινητοποιήσεων και σε όλη την Ευρώπη, που δείχνει ότι ο αγροτικός κόσμος, ο Ευρωπαίος αγρότης βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία στήριξε τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας τόσα χρήματα σε μια τετραετία, που δεν έχουν προηγούμενο από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Όμως, το γεγονός ότι όλοι οι Ευρωπαίοι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους, δείχνει ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, με την ευρωπαϊκή πολιτική, με την ΚΑΠ, πέραν των μέτρων που παίρνουμε ως κάθε κράτος-μέλος. Και έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και νέα μέτρα που ανακοίνωσε. Αλλά γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία, αγαπητές φίλες και φίλοι, να είμαστε παρόντες με ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, στο Ευρωκοινοβούλιο που έχουμε αύριο εκλογές, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γιατί εκεί θα πρέπει να βρούμε πώς θα διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν με την “πράσινη μετάβαση” στην ΚΑΠ, που τόσο στοιχίζει σε όλους τους Ευρωπαίους αγρότες».

 

Στην Ευρώπη οι κρίσιμες αποφάσεις

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγοντας επεσήμανε ότι «με ξέρετε χρόνια, σας γνωρίζω και με γνωρίζετε καλά. Ξέρετε ότι ποτέ δεν ήμουν Πόντιος Πιλάτος, ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου. Έχω διατυπώσει δημόσια τη διαφωνία μου με την θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ξέρω ότι και μεγάλο μέρος της βάσης μας έχει ενστάσεις, γι’ αυτό. Το αναφέρω για να σας παρακαλέσω για το εξής: Μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Μη πιστέψουμε πως υπάρχουν ανώδυνα μηνύματα που μπορεί να στείλουμε στις ευρωεκλογές γιατί κάποιοι ενοχλούμαστε με την επιλογή της θεσμοθέτησης του γάμου και της τεκνοθεσίας. Δεν υπάρχουν ανώδυνα μηνύματα. Στην Ευρώπη λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις και αν το Ευρωκοινοβούλιο αύριο γίνει μία Βαβέλ, με φωνές από τα άκρα δεξιά μέχρι τα άκρα αριστερά, με γραφικές ή αντισυστημικές φωνές, αυτό θα είναι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

 

Προηγούμενο άρθρο Αυγενάκης: Τα 5 νέα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των αγροτών
Επόμενο άρθρο Την παραίτησή του, από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Αστικής Ανθεκτικότητας, καθώς και Αναπληρωτή Δημάρχου, υπέβαλε ο Δημήτρης Γεωργάκης