Ειδήσεις

Χωρίς προβλήματα η Θεσσαλία από την κακοκαιρία


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τη Θεσσαλία εξελίσσεται το κύμα κακοκαιρία Avgi που πλήττει από τη Δευτέρα την Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Β. Σποράδων και πιο συγκεκριμένα στα ορεινά της περιοχής του Αλμυρού και στο Πήλιο.
Στην περιοχή του Αλμυρού η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη αφού σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα ορεινά της περιοχής, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι δρόμοι σε όλο το οδικό κύκλωμα παραμένουν καθαροί και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά, ωστόσο όλα τα οχήματα οφείλουν να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιοχή του Πηλίου χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο Καράβωμα μέχρι τη Δράκεια. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στο οδικό δίκτυο από «Καράβωμα» μέχρι Χορευτό (στο οποίο περιλαμβάνονται η Μακρυράχη, η Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι) στο οδικό δίκτυο Αγ. Βλάσιος – Χορευτό και από Χορευτό μέχρι Νεοχώρι – Αργαλαστή. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Β. Σποράδων βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν περισσότερα από 30 μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε κάθε περίπτωση οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο υπενθυμίζεται η υποχρέωση των οχημάτων να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Τα φαινόμενα υποχώρησαν σήμερα το πρωί, ωστόσο αργά το απόγευμα άρχισε νέα πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή του Πηλίου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα επιχειρούν (όπου χρειαστεί) καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 

Η πρόγνωση για αύριο

Για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη  προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ειδικότερα στη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά με τοπικές βροχές, οι οποίες στις Σποράδες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 και στις Σποράδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικες πίτες στις σχολικές μονάδες της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΣΙΚΑΕΛ – ΔΕΥΑΛ: Στον ΣΙΚΑΕΛ θέλουμε συνεργάτες και στη ΔΕΥΑΛ τους βρήκαμε