Ειδήσεις

Μάξιμος: Στήριξη του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων


«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η ασπίδα απέναντι σε κάθε ξένη επιβουλή έναντι της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η ασπίδα αυτή δεν υπηρετείται μόνο με τα εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία η πολιτεία τα τελευταία χρόνια προχωρά με πιο γενναία βήματα, καλύπτοντας το κενό που υπήρχε λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης στο παρελθόν. Αλλά υπηρετείται και με την στήριξη του έμψυχου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει, όπως διαθέτει, υψηλό φρόνημα και προς τούτο οφείλουμε ως εκπρόσωποί σας στην Ελληνική Βουλή, στο Εθνικό Κοινοβούλιο να συνεργαζόμαστε για την προώθηση κάθε δίκαιου αιτήματος». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – ΕΣΠΕΛ, αντισυνταγματάρχη (ΔΒ) κ. Πέτρο Μούστο, στην εκδήλωσης της κοπής βασιλόπιτας της Ένωσης.

 

Η εμμονή στη “γαλάζια πατρίδα”

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στο «παραλήρημα της τουρκικής ηγεσίας, που θυμήθηκε και πάλι πως πριν 100 χρόνια “έριξε τους Έλληνες στη θάλασσα”. Ξέρετε, όταν ήμουν μεταπτυχιακός φοιτητής στην Κωνσταντινούπολη, αυτό το παραλήρημα το ακούγαμε συνήθως από τα ΜΜΕ τις ημέρες της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής για εμάς, του “Πόλεμου Σωτηρίας” (Kurtuluş Savaşı) για αυτούς. Αλλά αυτή η επανάληψη συνεχώς, τα τελευταία χρόνια, δείχνει την εμμονή της ηγεσίας στο αφήγημα της “γαλάζιας πατρίδας” και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Βεβαίως, καλωσορίζουμε την διάθεση συνεννόησης. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που θέλει την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Καλωσορίζουμε την υπογραφή της “Διακήρυξης των Αθηνών” και από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά να έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι αυτά τα κείμενα διακηρύξεων δεν έχουν καμία νομική δέσμευση. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για μια χώρα η οποία δεν σέβεται καν το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες και τις Συμβάσεις που έχει υπογράψει, όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία έχει καταπατήσει κατάφορα, οδηγώντας σχεδόν σε αφανισμό την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Μάλιστα, στα νησιά δεν εφάρμοσε ποτέ την πρόνοια της Συνθήκης της Λωζάνης να έχουμε αυτόνομο καθεστώς με δικά τους σώματα ασφαλείας αποτελούμενα από τους Ρωμιούς των νησιών, που τότε ήταν αμιγής ελληνικός ο πληθυσμός τους».

 

Καμία αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Ο κυβερνητικός βουλευτής ξεκαθάρισε ότι «καμία κυβέρνηση, οποιασδήποτε απόχρωσης, δεν μπορεί να ενδώσει στο παράλογο αίτημα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Δεν μπορεί να ξεχνούμε το “μάθημα της Κύπρου”, όταν το 1974 εισέβαλε η Τουρκία και προ της εισβολής γνωρίζουμε όλοι καλά ότι προηγήθηκε η προδοτική πράξη της χούντας των Αθηνών, που το 1967 απέσυρε την Ελληνική Μεραρχία από το νησί. Καμία, λοιπόν  κυβέρνηση δεν μπορεί να ενδώσει στο αίτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Τα νησιά δικαιούνται να έχουν την άμυνά τους απέναντι στην απειλή που διαρκώς συνιστά, δυστυχώς, η Τουρκία. Η Ελλάδα πάντοτε ήταν σε ένα σταυροδρόμι, σε ένα μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης, από την εποχή των περσικών πολέμων αποκρούαμε τα κύματα αυτά τις εξ ανατολών επιβουλής στον ευρωπαϊκό χώρο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θέλουμε την ειρήνη, αλλά για να διασφαλίσουμε την ειρήνη οφείλουμε να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και σημαντικός παράγων για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες είναι το ανθρώπινο, το έμψυχο δυναμικό που εσείς αποτελείτε και για μια ακόμη φορά θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στην Πατρίδα».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με πρωτοβουλία Αγροτών και Κτηνοτρόφων της δημοτικής Κοινότητας Καλλιπεύκης
Επόμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικες πίτες στις σχολικές μονάδες της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ