Ειδήσεις

Μάξιμος: Το Ολοκαύτωμα μελανό στίγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας


«Το Ολοκαύτωμα εναντίον των Εβραίων από τους ναζιστές θα μένει πάντοτε ένα μελανό στίγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Μωυσή Μανουάχ, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, υπογραμμίζει ότι «ανάμεσα στα αθώα θύματα αυτής της εξοντωτικής μανίας συγκαταλέγονται και οι Έλληνες Εβραίοι Μάρτυρες της Λάρισας, στη θυσία των οποίων κλίνουμε με σέβας την κεφαλή.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε αυτήν την Μνήμη του Ολοκαυτώματος, με μια σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων. Είναι, αναμφίβολα, ιδιαίτερα σημαντική η διάλεξη της καταξιωμένης ιστορικού κ. Μαρίας Ευθυμίου αλλά και η πρωτοβουλία για την ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε δρώμενα που αναπαριστούν αυτά τα ζοφερά γεγονότα. Γιατί αυτές οι εκδηλώσεις δεν έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά είναι βαθύτατα παιδευτικές. Η γνώση του παρελθόντος διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των ανθρώπων σήμερα. Πρέπει, επομένως, να ενδυναμώσουμε το μήνυμα, που αποκτά μεγαλύτερη επικαιρότητα σε έναν ταραγμένο κόσμο που συνεχίζουν να υφίστανται οι απειλές του πολέμου και του ολοκληρωτισμού».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ
Επόμενο άρθρο «Ναυαρχίδα» του Πολιτισμού για τη Λάρισα το Θεσσαλικό Θέατρο