Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ισχυρό πατριωτικό φρόνημα


«Η Ελλάδα είναι πάντοτε προσανατολισμένη προς την ειρηνική επίλυση των διαφορών, βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Τη διάθεση αυτή την έχει δείξει διαχρονικά και σε όλες τις περιστάσεις. Ταυτόχρονα, όμως, είναι καθόλα έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι κάθε απειλής. Και αυτόν τον ρόλο έχουν επωμιστεί οι ένοπλές μας δυνάμεις. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας. Είναι βέβαιο ότι με τις αναγκαίες προσαρμογές που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τα επόμενα χρόνια θα αναβαθμιστεί έτι περαιτέρω το αξιόμαχο του στρατού μας». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις τελετές παράδοσης – παραλαβής των διοικήσεων της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, του υφυπουργού κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην 1η Στρατιά ο αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος παρέλαβε τα ηνία από τον απελθόντα διοικητή αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Τσιόπλο, ενώ καθήκοντα Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας ανέλαβε ο Αντιπτέραρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από τον επίτιμο Αρχηγό, Αντιπτέραρχο ε.α. Γεώργιο Φασούλα.

 

Εγρήγορση…

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε, επίσης, ότι «η διεθνής κατάσταση καθίσταται διαρκώς δυσμενέστερη, με το άνοιγμα και νέων πολεμικών μετώπων και την απειλή ακόμη και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η συγκυρία αυτή πρέπει να μας θέσει σε εγρήγορση. Ακόμη και απέναντι στην γειτονική Τουρκία, με την οποία διανύουμε το παρόν διάστημα μια περίοδο νηνεμίας, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την συμπεριφορά της, γνωρίζοντας ανάλογες αρνητικές μεταστροφές και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έχουν υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης, όπως και ισχυρό πατριωτικό φρόνημα. Έχουν αποδείξει επανειλημμένως όταν χρειάστηκε την επαγγελματική τους επάρκεια και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τα δίκαια της πατρίδας.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον νέο διοικητή της 1ης Στρατιάς και τον νέο Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στις κρίσιμες θέσεις που ανέλαβαν. Επίσης, να ευχαριστήσω τον απελθόντα διοικητή της Στρατιάς κ. Τσιόπλο, και του ΑΤΑ κ. Φασούλα για όλα όσα προσέφεραν κατά την θητεία τους στις ένοπλες δυνάμεις και να τους ευχηθώ υγεία και κάθε καλό, βέβαιος ότι θα παραμείνουν ενεργοί πολίτες».

Προηγούμενο άρθρο Συνέντευξη Τύπου των ΤΕ Πόλης και Υπαίθρου
Επόμενο άρθρο Δράσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας