Ειδήσεις

Μάξιμος: Άγαλμα του Βενιζέλου θα θυμίζει την έλευση των προσφύγων στα Βούναινα


«Βεβαίως, καμαρώνουμε γιατί αυτό το μικρό χωριό έχει έναν πολύ δραστήριο Σύλλογο. Ένα μικρό χωριό είναι δύσκολο να έχει Σύλλογο ο οποίος κάνει δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας. Και δεν είναι μόνο η πανελλήνια σύναξη Καππαδοκών, το “γαβούστιμα”, που οργανώσαμε πριν κάποια χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Μια σειρά από δράσεις που απασχολούν ευρύτερα αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό στον ετήσιο χορό του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή».

 

100 χρόνια από την ίδρυση των Βουναίνων

Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής και συγγραφέας συνεχάρη, επίσης, τον πρόεδρο κ. Ηλία Αθαναηλίδη και τα μέλη του Συλλόγου «γιατί ευοδώθηκε η προσπάθειά τους και η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το αίτημά τους με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και φιλοτεχνήθηκε από συγχωριανό μας, τον Χρήστο Μαουσίδη, ένα άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ελπίζαμε ότι μέσα στο ‘22 θα μπορούσε να είχε γίνει η μικρή πλατεία (στην έξοδο προς Δοξαρά) για την τοποθέτησή του». Απευθυνόμενος και στον παριστάμενο δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσία και το ενδιαφέρον του, σημείωσε ότι «την μελέτη την ετοίμασε ο συγχωριανός μας, ο Θεοδόσης Μερτζανίδης. Ευελπιστούμε ότι φέτος που συμπληρώνουμε 100 χρόνια από την ίδρυση του χωριού μας θα μπορέσει να εγκατασταθεί αυτό το μνημείο που θα θυμίζει την έλευση των προσφύγων και πόσο οι πρόσφυγες μπόλιασαν με το δημιουργικό τους πνεύμα την παλαιά Ελλάδα».

 

Βράβευση φοιτητών

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον αντιπρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου κ. Ηλία Παλαιοχωρλίδη να επιδώσει έπαινο στον φοιτητή Κωνσταντίνο Λεβέντη που εισήχθη στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ συνεχάρη τα παιδιά που πέτυχαν, αλλά και τον Σύλλογο των Βουναίνων «για την πρωτοβουλία του να βραβεύει από φέτος τα παιδιά μελών του Συλλόγου που εισάγονται στα πανεπιστήμια ως επιβράβευση της προσπάθειας που κατέβαλαν. Έχω ξαναπεί με κάθε ευκαιρία ότι οι κοινωνίες που πάνε μπροστά είναι αυτές που επιβραβεύουν όσους κοπιάζουν, που επιβραβεύουν την ευγενή άμιλλα».

 

Ευγνώμων δύο φορές…

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του -και καθώς ήταν η πρώτη ευκαιρία μεγάλης μάζωξης συγχωριανών του μετά από τις εκλογές-, ο βουλευτής του νομού είπε «θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι από καρδιάς, γιατί με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Λέγεται ότι κανείς δεν αγιάζει στον τόπο του. Εμένα, όμως, το χωριό μου με τιμά κατ’ επανάληψη.Και αυτή την φορά είμαι διπλά ευγνώμων, γιατί για μένα, ξέρετε, ότι αυτές οι εκλογές δεν ήταν “περίπατος”. Σας ευχαριστώ και το κρατώ στην καρδιά μου. Καλή χρονιά με υγεία!»

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η βουλευτής κ. Λίτσα την Λιακούλη, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Νταφόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας, ο Πρόεδρος των Βουναίνων κ. Ιωακείμ Χατζηλιάδης, ο Πρόεδρος Ομορφοχωρίου κ. Γιώργος Χατζόπουλοςκαι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η θητεία 2021 - 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και οι προκλήσεις της ανάδειξής του