Ειδήσεις

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων


«Η νέα Δημοτική Αρχή κινείται με γοργούς ρυθμούς και η πόλη θα βρει σύντομα τον καινούριο της βηματισμό», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στην ομιλία του στην καθιερωμένη δεξίωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων, στο ΔΩΛ, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανίων, στη Λάρισα.

Δίνοντας το στίγμα των βασικών προτεραιοτήτων για το επόμενο διάστημα, ο κ.Μαμάκος τόνισε πως ο Δήμος ετοιμάζεται για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της τροποποιημένης πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών για το Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, ύψους 36,3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο ΔήμαρχοςΛαρισαίων ανέφερε πως ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των πρώτωνπαρεμβάσεων, το αμέσως προσεχές διάστημα, οι οποίες αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η καθαριότητα, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στην άμεση αναγκαιότητα της πόλης και στις απαιτήσεις των πολιτών, τους οποίους και κάλεσε ο κ.Μαμάκος να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Νέα προοπτική

«Αν κάτι θα κρατούσα από τη χρονιά που έφυγε, αυτό είναι σίγουρα το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την πόλη μας και οι πληγές που άφησε στους συμπολίτες μας.

Και οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, που έδωσαν σε μένα το δικαίωμα να μιλώ ως Δήμαρχος Λαρισαίων και στην παράταξη της οποίας είμαι επικεφαλής την υποχρέωση να οδηγήσει τον Δήμο και την πόλη σε ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο για κάθε Δημοτική Αρχή, το πώς θα προχωρήσει τον Δήμο, πώς θα λύσει προβλήματα, πώς θα χαράξει καινούργιεςδιαδρομές για την πόλη και καινούργιεςπροοπτικές για τους πολίτες της», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Μαμάκος.

Διαδικασίες

Μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες από την ανάληψη καθηκόντων για τη νέα Δημοτική Αρχή έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, ενώ ορίστηκαν και οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι. Να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Θεοφάνια-Δεξίωση

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, παρακολούθησε την λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, καθώς και την τελετή Αγιασμού των Υδάτωνστη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, στο κέντρο της πόλης. Τον Σταυρό έπιασε ο 22χρονος Ιωάννης Τσουρτσούρης, στον οποίο ο κ.Μαμάκος ευχήθηκε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά.

Η κοπή της πίτας του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου, κ.κ.Ιερωνύμου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και πολιτών, στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Τη δεξίωση πλαισίωσε, με επιλογές από το κλασικό μουσικό ρεπερτόριο, το Κουαρτέτο Εγχόρδων του ΔΩΛ. Τυχερή αναδείχθηκε η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, ΚυριακήΤσιαντού, στην οποία έπεσε το φλουρί της πίτας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός των Θεοφανίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας