Ειδήσεις

Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας


 Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών (ΕΚΕΤΕ) Κ. Μπουραζάνα συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η υποστήριξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας του 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Απριλίου.

Επίσης ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το ΕΚΕΤΕ προκειμένου ν α υποστηριχθεί η πρόταση του Κέντρου για συνεργασία με το Hellenic Institute Of Advanced Studies, έναν οργανισμό που περιλαμβάνει τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, για τη διάδοση της γνώσης μέσω των καταξιωμένων εκφραστών της σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την προώθηση του θεσμού της «Εστίας της Γνώσης» και στη Θεσσαλία. Πρόκειται για ένα θεσμό που απευθύνεται στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους οποίους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα δια ζώσης και διαδικτυακά, από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς και επιστήμονες, σε μια σειρά θεμάτων ευρύτερους ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης
Επόμενο άρθρο Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός