Ειδήσεις

Γέφυρα αλληλεγγύης και αγάπης για τη Θεσσαλία μας


Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» σε συνεργασία με τα μέλη της, συγκλονισμένοι από τις πρωτοφανείς καταστροφές που έπληξαν την ιδιαίτερη πατρίδα τους τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, αποφάσισαν να δράσουν άμεσα δημιουργώντας μια συνεχή γέφυρα αλληλεγγύης για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς και να καλυφτούν ανάγκες σε μέρη που έχουν πληγεί στη Θεσσαλία, δηλαδή σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Τρικάλων, Λαρίσης και Καρδίτσας.

Η γέφυρα αλληλεγγύης και αγάπης πραγματοποιείται σε συνεργασία με διάφορες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Η συνεχής γέφυρα αλληλεγγύης λειτουργεί αποτελεσματικά και ευέλικτα ως εξής: Συγκεκριμένα ο εκάστοτε φορέας της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ αναφέρει εβδομαδιαία στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντή Γκίκα τα είδη που χρειάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πληγέντων. Στη συνέχεια η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών αγοράζει με απευθείας παραγγελία διαδικτυακά από τα τοπικά καταστήματα της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ τα αναγκαία είδη και οι εταιρίες παραδίδουν τα πράγματα στον εκάστοτε φορέα. Ο φορέας με τους εκάστοτε εθελοντές διανέμουν τα αγαθά πόρτα πόρτα στους πληγέντες.

Όλες οι οικονομικές ενισχύσεις από τους συλλόγους μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή στέλνοντας χρηματικά ποσά στο λογαριασμό της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών καθώς και όλοι οι φορείς της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ αποδέκτες των παραγγελιών, αναγράφονται με όλα τα στοιχεία στην ιστοσελίδα του σωματείου, η οποία ανανεώνεται με κάθε νέα οικονομική κατάθεση ή νέα παραγγελία αναγκαίων ειδών. Η διαδικασία γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και είναι στη διάθεση όλων για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον επιχειρηματία κ. Βασίλη Μπολόση από τη Νυρεμβέργη, την Πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Σβάινφουρτ κ. Βασιλική Λασπά, την Πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Αθανασία Ρουσιαμάνη, τον Πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Κολωνίας κ. Θεόδωρο Αντωνίου, τον Πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Βισμπάντεν κ. Κώστα Φιλίππου, την Πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Μπήλεφελντ κ. Πολυάνθη Γιάνναρου, τον Πρόεδρο του Ηπειρωτικού Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Κωνσταντίνο Κάσια, την Πρόεδρο του Θρακιώτικου Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Αθανασία Καραγιαννίδου, τον κ. Ηλία Γκαϊδατζή (Πρόεδρο της ελληνικής Κοινότητας Έρλαγκεν), τον κ. Σωτήρη Μαγγούφη, την οικ. Stendebach, τον κ. Γεώργιο Χαχάμη (Πρόεδρο Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Καλυβίων»), την κ. Σοφία Κόγια, τον κ. Βαγγέλη Τρουβά (Πρόεδρο «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΑΜΑ»), τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο (Αντιπρόεδρο «Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας / Εθελοντική Διασωστική Ομάδα»), τον κ. Βασίλη Δραγούτσο (Πρόεδρο Ι.Ρ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, Παράρτημα Τρικάλων), τον κ. Αχιλλέα Καλαμπούκα (Πρόεδρο Ι.Ρ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ – Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, Παράρτημα Λαρίσης) και τον κ. Γεώργιο Πιτσιλαδή (Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μηλίνας Μαγνησίας) για την συμβολή τους στο να στηθεί αυτή η γέφυρα ΑΓΑΠΗΣ!

Το χρηματικό ποσό που συλλέχτηκε μέχρι σήμερα είναι 15.075 Ευρώ και η γέφυρα ΑΓΑΠΗΣ συνεχίζεται …

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Α.Θ.Ε. και Ε-65, κατά το μήνα Νοέμβριο
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα δράσης στον πολιτισμό για το 2024 παρουσίασε η νέα περιφερειακή αρχή