Ειδήσεις

Συνάντηση του Γιώργου Λαμπρούλη με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ


Ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ αποτελούμενη από τους Βούλα Πάκου, πρόεδρο του ΔΣ, Μαρία Νταβάρα, Γ. Γραμματέα του ΔΣ, Ξένια Χύτα, έφορο του ΔΣ, Γιώργο Αλεξανδράτο, μέλος του ΔΣ, Χρυσούλα Στούκα, μέλος του ΔΣ και Γιώργο Γιαννικουρή, μέλος του ΔΣ και εκλεγμένο στην 5μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο ΚΑΤ.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου αναφέρθηκε στα χρόνια ζητήματα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, που το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις και απειλούν την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα για τις ελλείψεις σε κάθε ειδικότητα. Επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε, ακόμα, τις διεκδικήσεις της για τη μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων στο νοσοκομείο, γιατί αποτελούν έμπειρο και αξιόμαχο προσωπικό που καλύπτει πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου αλλά και την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων, ώστε να μην υπάρχει ζήτημα επισφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου. Τόνισε, τέλος, ότι πρέπει να δοθεί τουλάχιστον ετήσια παράταση στις συμβάσεις, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για μονιμοποίηση των εργαζομένων αναδεικνύοντας και το πρόβλημα των σε παράταση ειδικευομένων που δεν περιλαμβάνεται στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης εξέφρασε τη συμφωνία και τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών πανελλαδικά, ώστε να λυθούν τα χρόνια και τραγικά προβλήματα στον χώρο της Υγείας. Τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ στις επιλογές των κυβερνήσεων, διαχρονικά, που έχουν οδηγήσει σε υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση, στις επιλογές που οδηγούν τις μονάδες Υγείας να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και με τη λογική του κόστους-οφέλους. Ανέφερε, επίσης, ότι το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει ερώτηση για το νοσοκομείο ΚΑΤ, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα απαντήσεις κι ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει με κάθε τρόπο τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου ΚΑΤ και γενικότερα της Υγείας.

Προηγούμενο άρθρο Ένα συναρπαστικό διήμερο για παιδιά στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στη Διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας πραγματοποίησε ο Νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας