Ειδήσεις

Συνέντευξη τύπου των τομεακών οργανώσεων Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.


Οι Κομματικές Οργανώσεις πόλης και υπαίθρου Λάρισας απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και δράσης στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τη νεολαία της περιοχής .

Τους καλούμε να συμμετάσχουν στην  πολιτική συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκέμβρη,  στη 1:00 μ.μ. στο κτήμα Δριστέλλα,  με ομιλητή το σ/φο Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ .

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με σπουδαία έντεχνα λαϊκά τραγούδια από ορχήστρα αξιόλογων μουσικών της πόλης μας. Τραγουδούν : Έλενα Γράβαλου, Μιχάλης Ζουριδάκης, Πάνος Κράϊας και ο Δημήτρης Φωτίου

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αγωνιούν και αναζητούν διέξοδο, που συνειδητοποιούν ότι οι προσδοκίες τους για καλύτερη ζωή, οι δυνατότητες που υπάρχουν για να ζουν πραγματικά καλύτερα τον 21ο αιώνα δεν χωράνε σ’ αυτό το σάπιο σύστημα,   και  τους λέμε καθαρά ότι ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων!

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν ακόμα πιο άμεσα ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα που εκδηλώνονται με εκρηκτικό τρόπο σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων.

Οι μακροχρόνιες ελλείψεις σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις λαϊκές περιουσίες, σε υποδομές και αλλού σε όλη  τη Θεσσαλία, η προκλητική απουσία  του κρατικού μηχανισμού  3 μήνες μετά τις πλημμύρες που αποτυπώνεται με τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, η κατάσταση στο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με τις μεγάλες  ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, η εμπορευματοποιημένη εκπαίδευση, τα  δεκάδες εργατικά ατυχήματα, η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και  η διεύρυνση της φτώχειας μαρτυρούν αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα.

Ενώ την ίδια στιγμή με ευθύνη της κυβέρνησης και την στήριξη του  ΣΥΡΙΖΑ  1, του ΣΥΡΙΖΑ 2  και του ΠΑΣΟΚ  βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικους πολεμικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη και αλλού , κάνοντας τη χώρα μας συνένοχο στη σφαγή , καθιστώντας τη χώρα και την πόλη μας μαγνήτη επιθέσεων, ενώ ταυτόχρονα ο λαός μας καλείται να πληρώσει  πάνω από 6,5 δις ευρώ για ΝΑΤΟικες   δαπάνες.

Τώρα μπορεί να γίνει ένα ακόμα πιο αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, τη συσπείρωση στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς του κινήματος, την οργάνωση της καθημερινής πάλης κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στη συναίνεση από τα άλλα αστικά κόμματα

  • Για να εμποδιστούν νέα μέτρα και να φουντώσει ο αγώνας για πραγματική ανακούφιση εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων.
  • Για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση αντιλαϊκών φόρων, την προστασία της λαϊκής κατοικίας.   Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.   Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού.
  • Για να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, με αποζημιώσεις στο 100% σε όσους έπαθαν ζημιές στις τελευταίες πλημμύρες.
  • Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και στην εμπλοκή της χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση αναλαμβάνει νέους βρώμικους ρόλους στο πλευρό του ισραηλινού κράτους – τρομοκράτη και σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Θα θέλαμε ακόμα να αναφερθούμε στο θέμα  που έχει προκύψει με την κατάργηση ως ΝΠΔΔ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.  Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των καλλιτεχνών. Σε κάθε περίπτωση, θα υπερασπιστούμε και θα παλέψουμε στο πλευρό των εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών του λαού της πόλης μας.  Θα δώσουμε μάχη ώστε οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα όπως στο ΔΩΛ καθώς και οι σπουδαστές με τις οικογένειές τους να μην υποστούν τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων, ώστε το Ωδείο να ανταποκρίνεται στην σημερινή εποχή. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάργηση λειτουργίας «Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Αντί να απαξιώνει να στηρίξει ουσιαστικά!

Στο ερώτημα αν υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση. Εμείς απαντάμε ναι κατηγορηματικά υπάρχει.   Το ΚΚΕ μπορεί να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης, γιατί έχει πρόγραμμα που εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποδεικνύει άλλωστε καθημερινά η δράση των δυνάμεων του για την απόκρουση αντιλαϊκών επιλογών και την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού. Αποτελεί την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για τη διέξοδο προς όφελος του λαού.

Με δυνατό το ΚΚΕ, με μαζική εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, μπορεί   δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, για  να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μια ώρα αρχύτερα νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του. Για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική, όπου ο εργαζόμενος είναι οργανωτής της δικής του εξουσίας, με τον πλούτο και τα μέσα παραγωγής ως κοινωνική ιδιοκτησία. Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι συμβολή στον αγώνα για αυτήν την προοπτική.

Τη συνέντευξη έδωσαν :Ο Παντελίδης Γιάννης μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ , Ο Αλέξης Ζορμπάς γραμματέας της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ , και οι Μαρία Κωτσούλα μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Λάρισας.  

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παράκληση και κήρυγμα στον Άγ. Αχίλλιο, Τετάρτη απόγευμα
Επόμενο άρθρο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας: Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο