Ειδήσεις

Δήλωση Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας με το ΚΚΕ για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας


Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ΔΩΛ), των μαθητών και των οικογενειών τους, τις προωθεί σταθερά στο κοινοβούλιο, μπαίνει μπροστά με τις δυνάμεις του για την οργάνωση του αγώνα. Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε στο πλευρό των εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών του λαού της πόλης μας.

Πριν λίγες εβδομάδες με τις ψήφους της κυβέρνησης της ΝΔ πέρασε το αντιλαϊκό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την λειτουργία των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ως συνέχεια των βάρβαρων μεταρρυθμίσεων στην τοπική διοίκηση που προχωρούν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τον νέο νόμο καταργούνται τα ΝΠΔΔ, κοινωφελείς υπηρεσίες και οι σχολικές επιτροπές, οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στον δήμο, χωρίς να διασφαλίζεται χρηματοδότηση, ανοίγοντας το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους και την απαξίωση της λειτουργίας κοινωνικών υπηρεσιών όπως είναι και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Δίνουμε τη μάχη ώστε οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα όπως στο ΔΩΛ καθώς και οι σπουδαστές με τις οικογένειές τους να μην υποστούν τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων, ώστε το Ωδείο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής εποχής.

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάργηση λειτουργίας «Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Αντί να απαξιώνει να στηρίξει ουσιαστικά!

 

Είμαστε με την πλευρά των εργαζομένων, στο δρόμο του αγώνα,

απέναντι σε κάθε αντιδραστική εξέλιξη!

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
Επόμενο άρθρο Παράκληση και κήρυγμα στον Άγ. Αχίλλιο, Τετάρτη απόγευμα