Ειδήσεις

Μάξιμος: Θετική η συμβολή των Μωραϊτών στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας


«Στην εποχή μας, κατά την οποία οι παραδοσιακές ταυτότητες δέχονται πολυμέτωπη επίθεση, η επιμονή σε ανεξίτηλες αξίες και μνήμες καταγωγής είναι στάση υψηλής ευθύνης». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο ΜΩΡΙΑΣ», επ’ ευκαιρία της εορτής του προστάτη του Συνδέσμου, Αγίου Ανδρέα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στρατιωτικής Λέσχης Φρουράς Λάρισας, με ομιλία του κοσμήτορα της Σχολής του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αθανασίου Ευσταθίου με θέμα «Η συμβολή των Πελοποννησίων στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «οι Μωραΐτες έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό, ενώ ιδιαίτερα θετική είναι η συμβολή τους και στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας, μετά την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Με την φιλεργατικότητά τους συνέβαλαν όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα στο οικονομικό, κοινωνικό και πνευματικό γίγνεσθαι της Θεσσαλίας. Το γεγονός ότι διατηρούν άσβεστη τη συνείδηση της καταγωγής τους, που δικαίως τους εμφυσά αισθήματα υπερηφάνειας λόγω της ηρωικής ιστορίας της Πελοποννήσου, συνιστά στοιχείο αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας».

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Γιάννη Αλειφέρη, τη γενική γραμματέα κ. Λένα Λιάγκουρα και τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πελοποννησίων «Ο ΜΩΡΙΑΣ» για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και ευχήθηκε να διατηρούν πάντοτε αυτό τον δεσμό με την ιστορία τους, και κυρίως να την μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εβδομάδας που έρχεται στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Δ. Κουρέτας: Η πολιτική προστασία είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα