Ειδήσεις

Συμβολικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, θα ενώσουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους και θα συνδιοργανώσουν Συμβολικό Περίπατο Ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (International Volunteer Day), όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Η δράση αυτή έχει ως στόχο την προώθηση και την προβολή του Εθελοντισμού μέσα από το έργο των φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά και προσφέρουν στο μέγιστο στην πόλη της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στη δράση συμμετέχουν:

Το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας ΟΚΑΝΑ – Εργαστήρι Ζωής, το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης, η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Ν. Λάρισας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Λάρισας, το Κοινωνικό Δίκτυο Κανείς Μόνος, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης, οι Δρομείς Φαλάνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας

 

Ακόμη, συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, δίνοντας μια Χριστουγεννιάτικη… νότα στην διοργάνωση!

 

Ο περίπατος θα έχει ως αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και σημείο τερματισμού την Κεντρική Πλατεία Λάρισας (Πλατεία Δημάρχου Σάπκα).

 

Αναλυτικά η διαδρομή:

Αρχαίο Θέατρο – Ελευθέριου Βενιζέλου – Ερμού – Ρούσβελτ – Κούμα – Ασκληπειού – Πατρόκλου – Δευκαλίωνος – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία

 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (OHE) καθιέρωσε τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντή, την 5η Δεκεμβρίου κάθε έτους, το 1985, προκειμένου να ορισθεί διεθνώς μία ημέρα ως επίκεντρο που θα εξάρει τη δύναμη και την δυναμική του εθελοντισμού. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους εθελοντές και στις εθελοντικές οργανώσεις να αφυπνίσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινότητα, να κερδίσουν την αναγνώριση της συμμετοχής τους σε δράσεις και παρεμβάσεις που αναπτύσσουν στην τοπική κοινότητα.

 

Πληροφορίες στο dsnlarisa@gmail.com και στα social media του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Facebook: Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Instagram: dsnlarisa

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση Πυρογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Το σχέδιο για τη γεωργική ανάπτυξη της Θεσσαλίας