Ειδήσεις

Mάξιμος με Βρούτση: Ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και αύξηση προϋπολογισμού ΕΑΚΛ


«Η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Λάρισας μετά το “λουκέτο” στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) επιβάλει την ανάγκη άμεσων ενεργειών με γνώμονα, πρωτίστως, την ασφάλεια των αθλητών και των παιδιών μας. Η αβελτηρία του παρελθόντος δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για βεβιασμένες λύσεις και εκπτώσεις στην ασφάλεια. Χαίρομαι διότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια απόψεων για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό και καλό φίλο Γιάννη Βρούτση που αντέδρασε άμεσα δρομολογώντας τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Με τον Βρούτση στο τιμόνι του υπουργείου θα έχουμε ασφαλείς εγκαταστάσεις με “βούλα” και αύξηση της επιχορήγησης για το ΕΑΚΛ». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ).

Ο κυβερνητικός βουλευτής, αναγνωρίζοντας ότι η ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι θέμα επείγουσας προτεραιότητας, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να επαναλειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι εγκαταστάσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έθεσε αναλυτικά τα ζητήματα που υπάρχουν, εστίασε στην τήρηση δικλείδων ασφαλείας και ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων που κατευθύνονται προς το ΕΑΚ Λάρισας.

 

Αύξηση προϋπολογισμού ΕΑΚ Λάρισας 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η απόφαση του αρμόδιου υπουργού για την αναστολή λειτουργίας στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΛ, αλλά και στα αθλητικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ήταν επιβεβλημένη, καθώς η ασφάλεια είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση για διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα ήδη έχουν δρομολογηθεί οι ενδεδειγμένες ενέργειες και μετά τη μελέτη επισκευών θα γίνουν οι απαραίτητοι διαγωνισμοί, με τήρηση των διαδικασιών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το στάδιο του Αλκαζάρ. Για το Κλειστό, όμως, Γυμναστήριο του Αλκαζάρ, υπάρχει εισήγηση για κατεδάφιση. Το Κλειστό Κολυμβητήριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μετά την έκδοση της άδειας πυροπροστασίας και τις επισκευές. Το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, μετά την έγκριση της νέας μελέτη πυροπροστασίας και των απαραίτητων λοιπών διασφαλίσεων αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2024. Τέλος, το Κλειστό στη συνοικία του Αγίου Θωμά, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες που ήδη γίνονται, αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά στις αρχές του 2024.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βρούτση για τη συνεργασία και τη βούλησή του να αυξήσει τον προϋπολογισμό όλων των αθλητικών κέντρων στη χώρα και ιδιαιτέρως του ΕΑΚΛ, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν στάσιμος, στα 770.000 ευρώ, και για πρώτη φορά από 01.01.2024 ανεβαίνει στα 1.350.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση σταθερή και μόνιμα κατά 580.000 ευρώ που ξεπερνά το 75% σε σχέση με τον υπάρχοντα. Το “λουκέτο” είναι προσωρινό ως απόλυτη προτεραιότητα ασφάλειας για αθλητές, φιλάθλους και αθλούμενους. Οι πόροι θα κατευθύνονται, πλέον, αποκλειστικά για τη βελτίωση, συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων».

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Τεμπών Γεωργίου Μανώλη στον Αρχιεπίσκοπο
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την αποκατάσταση της π.ε.ο Λάρισας – Φαρσάλων