Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα, σε βάρος δύο γυναικών στη Λάρισα


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ταυτοποιημένων ημεδαπών και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, πρωινές ώρες της 13-08-2023, οι δράστες, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μετέβησαν στην οικία της μίας γυναίκας όπου, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους – τεχνικούς της Δ.Ε.Η., εισήλθαν στο εσωτερικό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ και κοσμήματα (βέρα, δαχτυλίδι κ.ά.), ενώ, λίγο νωρίτερα, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, αποπειράθηκαν να εισέλθουν και στην οικία της δεύτερης, με σκοπό να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό ή αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:

  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

 

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο, στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση από το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ με θέμα: Μηχανικοί Ελεγκτές Προσεισμικού Ελέγχου, για τον επείγοντα προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτηρίων