Ειδήσεις

20 νέες ιδιωτικές επενδύσεις με 2,08 εκατ. ευρώ από το Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας


Στην ένταξη όλων των αξιολογημένων θετικά προτάσεων  ιδιωτικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού προγράμματος CLLD /LEADER για την  Π.Ε. Λάρισας προχωρά ο  Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας-ΑΕΝΟΛ  Α.Ε.,  μετά την έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών  Πόρων και Υποδομών κ .Δημήτριο   Παπαγιαννίδη,   της συνολικής αιτούμενης Υπερδέσμευσης  2,085εκ ευρώ.  Με το ποσό της εγκεκριμένης  υπερδέσμευσης των 2,085εκ€  και την προκηρυχθείσα δημόσια δαπάνη ποσού 1,1εκατ. ευρώ για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα και ποσού  1 εκατ. ευρώ για έργα δημοσίου χαρακτήρα (έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν :

  • οι 18 αιτήσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 3,500εκ.€,
  • οι 2 αιτήσεις δημοσίου χαρακτήρα, συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 0,673εκ €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από τα παραπάνω, θα διατεθεί για ιδιωτικές επενδύσεις, δημόσια δαπάνη ύψους  3,5 εκατ. ευρώ,  τριπλάσια  από  αυτή  που είχε προκηρυχθεί (1,1 εκατ. ευρώ).

Αναλυτικά οι ιδιωτικές επενδύσεις  που θα ενταχθούν  αφορούν :

  • 2 πράξεις μεταποίησης γεωργικών προϊόντων
  • 16 πράξεις στον τομέα του τουρισμού
  • 2 εκσυγχρονισμούς αρδευτικών δικτύων

Το αρχικό πρόγραμμα LEADER  προέβλεπε  για ιδιωτικές και  δημοσίου χαρακτήρα παρεμβάσεις  6,2 εκ ευρώ .

Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί με τις δύο  προσκλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και τις  υπερδεσμευσεις  που έχουμε λάβει, 105 έργα ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα με συνολική δημόσια δαπάνη 16,468εκ ευρώ και  συνολικό προϋπολογισμό 25,340εκ ευρώ.

Αναλυτικά έχουν εγκριθεί :

  • 82 έργα ιδιωτικού χαρακτήρα συνολικής δημόσιας δαπάνης 11,6 εκ ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού  20,472εκ ευρώ
  • 23 έργα δημοσίου χαρακτήρα συνολικής δημόσιας δαπάνης 4,68εκ ευρω .

 

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, τη διοίκηση της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας πετύχαμε την  αύξηση της χρηματοδότησης προκειμένου να ικανοποιηθεί στο σύνολο του το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για στήριξη μέσω του προγράμματος Leader στην Π.Ε. Λάρισας. Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την περιοχή στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα δίνοντας ανάσες αισιοδοξίας και ανάπτυξης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα προβλήματα των ΤΟΕΒ Θεσσαλίας επί τάπητος
Επόμενο άρθρο Φιλία, ελπίδα και αισιοδοξία από τον 12ο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα