Ειδήσεις

Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας


Με σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» διοργανώνεται την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 αγώνας δρόμου,  με δύο διαδρομές  5 χλμ και 400 μ.  και  αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Τον αγώνα διοργανώνουν η  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco ν. Λάρισας και η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου ν. Λάρισας και τον Σύλλογο  Μαραθωνοδρόμων  νομού Λάρισας. Η εκκίνηση   του Αγώνα θα δοθεί στις 11:30 το πρωί  και οι δρομείς μπορούν να  δηλώνουν την διαδρομή στην οποία επιλέγουν να  τρέξουν, στο ιστότοπο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας  Αγοραστός,  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η αποτελεσματική συνεργασία με την Unesco N. Λάρισας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τον Σύλλογο «Α.Σ. Πελασγός», τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, την Τροχαία Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας φέρνει άλλον ένα αγώνα για την κοινωνία. Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου μια ιδιαίτερη   διαδρομή, η οποία έχει χαραχθεί από τους Αρχαιολόγους μας και περνά από σημαντικά σημεία της πόλης. Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Τρέχουμε και παράλληλα προσφέρουμε στα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Ευχαριστώ όλους τους αθλητές που όλα αυτά τα χρόνια τρέχουν για καλό σκοπό και δείχνουν μια κοινωνία αλληλέγγυα που σέβεται και ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπό της».

 

Θεοδώρα Κάλλα, πρόεδρος τοπικού Ομίλου για την  Unesco ν. Λάρισας: « Για έκτη συνεχή χρονιά όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον  Περιφερειάρχη Κώστα  Αγοραστό,  τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλία Καφφέ που συνεργαζόμαστε τα τελευταία έξι χρόνια και διοργανώνουμε αυτό τον αγώνα. Ενημερώνουμε  και ευαισθητοποιούμε το κοινωνικό σύνολο για τις  συνέπειες που έχουν τα χρόνια νοσήματα, στη συναισθηματική  λειτουργία των παιδιών,   στην κοινωνική τους εικόνα, στην αυτοεξυπηρέτησή τους, στην συναισθηματική και ακαδημαϊκή τους πορεία, στη σχέση τους με τους άλλους, με την οικογένεια, με τα αδέρφια. Όλοι μαζί τρέχουμε για αυτά τα παιδιά και στέλνουμε  μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και  στο Υπουργείο Υγείας ότι χρειαζόμαστε στα σχολεία μας  περισσότερους νοσηλευτές, ψυχολόγους και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό γιατί στήριξε όλα αυτά τα χρόνια τον τοπικό Όμιλο της  Unesco στο ν. Λάρισας όπου πετύχαμε  την ένταξη της Οικονόμειου Σχολής στα Νεότερα Μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο Περιφερειάρχης ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις».

 

Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: « Άλλος ένας αγώνας με τον τοπικό όμιλο της  Unesco ν. Λάρισας με σύνθημα «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη». Σκοπός του αγώνα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στις χρόνιες παθήσεις και ιδιαίτερα στις ψυχολογικές. Στηρίζουμε τον αγώνα και για ένα ειδικό σκοπό καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την αγορά ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου για τις επισκέψεις των ιατρών και του λοιπού επιστημονικού εξειδικευμένου προσωπικού του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κινητών Μονάδων που υπάγονται σε αυτό για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών εφήβων κι ενηλίκων και των οικογενειών τους. Είμαστε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες που μεταδίδουν τα μηνύματα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια. Ήταν πάντα δίπλα μας. Όχι μόνο στο ΣΕΓΑΣ αλλά σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες. Ο ΣΕΓΑΣ διοργάνωνε στη Θεσσαλία τρία πανελλήνια πρωταθλήματα τον χρόνο. Ο Περιφερειάρχης γνωρίζει τι σημαίνει ο αθλητικός τουρισμός και πόσο μεγάλη ήταν η βοήθεια στην πόλη της Λάρισας από τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα σε μια «νεκρή» περίοδο. Ο Κώστας Αγοραστός έχοντας αθλητική παιδεία καθώς υπήρξε και ο ίδιος αθλητής, είχε όλα αυτά τα χρόνια το σεβασμό της θεσσαλικής αθλητικής οικογένειας. Όλοι μας βοηθηθήκαμε και ας μην ανήκαμε στις ίδιες κομματικές όχθες. Κατάφερε να κάνει τη Θεσσαλία πρώτη αθλητική Περιφέρεια της χώρας με πάρα πολλές αθλητικές διοργανώσεις και ακόμα περισσότερα αθλητικά έργα. Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε και θα είμαστε πάντα δίπλα του».

 

Γρηγόρης Βλαχάκης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας: «Είναι μεγάλη μας τιμή που ο ΣΕΓΑΣ και η UNESCO επέλεξαν μέσα από τον αγώνα που κάνουν να στηρίξουν το νοσοκομείο μας. Τα όσα προσφέρει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε ανήλικους και ενήλικους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη είναι γνωστά. Το τελευταία χρόνια με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού καταφέραμε να αναπτύξουμε το έργο των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Ενώ πριν λίγες μέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της λειτουργίας για τα επόμενα χρόνια μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τον αγώνα και παράλληλα να στηρίξουν το έργο των Κινητών Μονάδων του  Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

Αγγελική Ευαγγελίδη, Διοικήτρια Τροχαίας Λάρισας: «Εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα του οποίοι η διοργάνωση έχει ένα ιδιαίτερα ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας λαμβάνει όλα τα επιβαλλόμενα και προβλεπόμενα μέτρα για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς αθλητικού περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου την Τρίτη 21 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθρο Λείψανο του Οσίου Νίκωνος στον Άγιο Αχίλλιο